Новини
30 Жовтня 2020
803

Ринкова вартість Apple зменшилася на $100 мільярдів

Інвесторів розчарували падіння продажів iPhone більше ніж на 20%

Apple опублікувала фінансовий звіт за четвертий квартал фінансового року, який закінчився 26 вересня. Виручка компанії за цей період склала $64,7 млрд, перевершивши очікування аналітиків ($64 млрд), пише Financial Times.

Однак, всупереч зростанню виручки, результати компанії за четвертий квартал розчарували інвесторів і позначилися на її ринковій вартості.

Як повідомляє Reuters, після виходу звіту акції Apple тимчасово впали на 5%, через що компанія подешевшала на $100 млрд. Агенція пов’язує таку реакцію ринку з низьким показником продажів iPhone.

Через пізній запуск нових смартфонів їх продажі не потрапили до звітності за четвертий квартал. В результаті продажі iPhone за цей період в річному вираженні скоротилися на 20,7% і склали $26,4 млрд.

Аналітики очікували, що нові iPhone з технологією 5G будуть добре продаватися в Китаї, де у значної кількості користувачів є доступ до мереж швидкісного інтернету, пише агенція. Однак в четвертому кварталі продажі смартфонів в цій країні впали на 28,5% і склали $7,95 млрд.

Financial Times своєю чергою пояснює негативну реакцію ринку тим, що Apple не надала прогноз на наступний квартал — святковий період, який вважається одним із найважливіших для виробників споживчої електроніки.

Фінансовий директор компанії Лука Маестро розповів FT, що Apple не змогла дати точного прогнозу через викликану COVID-19 невизначеність, але з упевненістю заявив, що компанія поліпшить торішній рекордний показник за цей період — $91,8 млрд.

В іншому звітність Apple представляє скоріше позитивну картину: продажі комп’ютерів Mac в четвертому кварталі виросли на 29% рік до року і склали $9 млрд, планшетів iPad — на 46% ($6,8 млрд).

Виручка сервісів компанії зросла на 16,3% в річному вираженні, склавши $14,5 млрд.

Глава Apple Тім Кук сказав Reuters, що число користувачів різних платформ компанії зросла на 35 млн і склала 585 млн осіб. До кінця 2020 р. компанія планує збільшити цей показник до 600 млн.

Нагадаємо, Apple нарощує зусилля зі створення свого власного пошукового сервісу на фоні побоювань з приводу співпраці з Google через антимонопольну справу США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram