Новини
14 Січня 2022
514

Ринкова капіталізація Ford вперше в історії перевищила $100 мільярдів

Зростання акцій обумовлено планами компанії щодо збільшення виробництва електромобілів

Акції американського виробника автомобілів Ford на піку сьогоднішніх торгів зросли на 5,7% до $25,87 за цінний папір. Внаслідок цього ринкова капіталізація компанії вперше в історії перевищила $100 млрд, досягнувши позначки $103,4 млрд, повідомляє CNBC.

На думку аналітиків видання, зростання паперів було обумовлено планами Ford щодо збільшення виробництва електромобілів, зокрема випуск кросовера Mustang Mach-E і майбутню електричну версію найпопулярнішого пікапа F-150, продаж якого повинен стартувати цієї весни.

Раніше ці плани різкого переходу на виробництво електромобілів і пов’язане з цим ралі акцій виробника розкритикувала засновниця Ark Invest Кеті Вуд, назвавши їх “сміховинними”.

Капіталізація Ford зараз перевищує вартість конкурента General Motors (близько $90 млрд) і виробника електромобілів Rivian ($75 млрд), акції якого не змогли втриматися вище за $100 за папір після гучного IPO. Лідером галузі, як і раніше, залишається Tesla, чия капіталізація становить понад $1 трлн.

Як раніше писали Investory News, Ford і корейська SK Innovation витратять $11,4 млрд на будівництво двох заводів в Теннессі та Кентуккі. На них будуть випускати акумулятори та нове покоління електричних вантажівок F-150 Lightning.

А от команда українців, яка працює на різних проєктах світового автопрому, показала концепт українського електромобіля у люксовому сегменті — KRAЇNA Shooting brake Coupe.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram