Новини
19 Лютого 2019
1 708

Рінат Ахметов придбав агрохолдинг у колишнього міністра АПК

Агрохолдинг HarvEast розширив земельний банк у Київський та Житомирський областях на 25 тис. га

Агрохолдинг HarvEast, акціонерами якого є група СКМ Ріната Ахметова та група “Смарт-Холдинг” Вадима Новинського, закрив угоду з придбання компанії “Агро-Холдинг МС”. Остання обробляє близько 25 тис. га земель у Київській та Житомирській областях.

“Ми підтверджуємо завершення процесу оформлення угоди з придбання “Агро-Холдинг МС”. Після купівлі земельний банк HarvЕast складе 123 тис. га”, – підтвердили в компанії агентству “Інтерфакс-Україна“.

Як повідомлялось, у грудні 2018 року Антимонопольний комітет України дозволив кіпрській Harveast Holding Limited купити частку понад 50% в кіпрській Agrotime Invest Limited, яка вказана власником “Агро-холдингу МС”.

У HarvЕast попередили, що на момент здійснення угоди Agrotime Invest Limited буде власником 100% корпоративних прав українського сільськогосподарського підприємства ТОВ “Агро-Холдинг МС”.

Кіпрська Harveast Holding Limited є холдинговою компанією аграрного холдингу HarvEast, який займається вирощуванням зернових та бобових, молочним тваринництвом (три ферми на 3 тис. голів ВРХ), виробництвом комбікормів та насіннєвим рослинництвом. Холдинг створений у 2011 році на базі сільськогосподарських активів “ММК ім. Ілліча”.

“Агро-Холдинг МС” зареєстровано у 2006 році. Його власником вказана кіпрська компанія Agrotime Invest Limited, керівником якої є Юрій Карасик (1992-1995 рр. – міністр сільського господарства та продовольства України; 1997-2000 рр. – міністр агропромислового комплексу України). Кінцевими бенефіціарами є його сини – Михайло та Сергій. “Агро-Холдинг МС” має три дочірніх підприємства – “Новий Корогод-Агро”, “Бородянське хлібоприймальне підприємство” та “Бурштиновий Лан”.

Раніше Investory News повідомляли, що гірничо-металургійна група “Метінвест”, що також входить до керуючої компанії СКМ Ріната Ахметова, закрила угоду з купівлі заводу “Юністіл” у Кривому Розі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram