Новини
9 Жовтня 2019
1 178

Рінат Ахметов купує комбінат з виробництва вогнетривів на Донеччині

Часівоярський вогнетривкий комбінат належить екснардепу від Партії регіонів Владиславу Лук’янову

Антимонопольний комітет (АМКУ) почав розгляд справи про концентрацію у вигляді придбання компанією кіпрської Vesco Limited акцій ПАТ “Часівоярський вогнетривкий комбінат” (Донецька область), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

“Зазначена справа відкрита з метою проведення поглибленого дослідження впливу концентрації на товарні ринки, на яких діють учасники відповідної концентрації, зокрема, вогнетривів (вогнетривких виробів та матеріалів), а також вогнетривких глин, що є сировиною для виробництва вогнетривів”, — йдеться в повідомленні.

Згідно з даними в системі розкриття інформації Агентства розвитку інфраструктури фондового ринку, станом на другий квартал 2019 ПАТ “Запорізький металургійний комбінат “Запоріжстал” належить 24,99% акцій ПАТ “Часівоярський вогнетривкий комбінат”.

Інші великі пакети акцій належать родині колишнього народного депутата від Партії регіонів у 2006-2014 рр. Владислава Лук’янова.

Vesco Limited входить до складу “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ) Ріната Ахметова та об’єднує підприємства “Веско”, “Дружківське рудоуправління” та “Вогнеупорнеруд”.

Компанія є найбільшим в Україні підприємством з відкритого видобутку глин, що мають високу пластичність, білий колір і міцність після випалювання, та використовуються для виробництва керамічної плитки, порцеляни, фаянсу, скла, кришталю, електроізоляторів, санфаянсу, цегли та черепиці.

Нагадаємо, дочірня група компаній нідерландської Metinvest B.V. Ріната Ахметова “Метінвест” за $11 млн придбала 49,37% акцій “Дніпровського коксохімічного заводу”, який належить  російському бізнесмену Роману Абрамовичу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram