Новини
25 Вересня 2019
1 805

Річний обсяг продажів IKEA перевищив €41 мільярд

Такі результати стали можливими завдяки впровадженню онлайн-сервісів

Річний обсяг продажів шведської компанії IKEA перевищив €40 млрд ($44 млрд) завдяки активному впровадженню електронної комерції, що викликало черговий сплеск онлайн-доходів, повідомляє Reuters.

Зазначається, що раніше IKEA не поспішала впроваджувати онлайн-сервіси, але з 2017 року найбільший у світі меблевий ритейлер вклав у їх розвиток значні кошти, адаптуючись до нових купівельних звичок, аби конкурувати з такими цифровими гігантами, як Amazon і made.com.

У IKEA заявили, що компанії вдалося продати товарів і послуг на суму €41,3 млрд, що на 6% більше, у порівнянні з €38,8 млрд у минулому році. У тому числі на 43% до €2,9 млрд збільшився дохід від онлайн-продаж.

Відбулося це також і завдяки відкриттю фізичних магазинів у центрі таких міст, наприклад, як Париж. “Магазини, що служать виставковими залами також допомагають залучати більше онлайн-замовлень, коли покупці повертаються додому”, – пише видання.

Додається, що наразі ІКЕА тестує декілька нових форматів магазинів і послуг, таких як оренда меблів.

Як зазначив Торбьорн Луф, головний виконавчий директор Inter IKEA, компанія продовжуватиме в найближчі роки інвестувати значні кошти в інтелектуальні продукти. “Продажі в магазинах, що були відкриті протягом цього року або трохи раніше, виросли приблизно на 1%. Це майже ті ж темпи, що й минулого року, але компанія тримається, у порівнянні з іншими роздрібними продавцями, що спостерігають зниження продаж у своїх торгових точках”, – зазначив він.

Магазинам ІКЕА належать 12 франчайзі на понад 50 ринках. Група Ingka, якій належить IKEA Group, і яка контролює 374 її магазини, окремо повідомила про збільшення роздрібних продажів в місцевій валюті на 5,0% до €36,7 млрд.

Як зазначив генеральний директор ІКЕА Group Джеспер Бродін, рівень інвестицій Ingka цього року був на рекордно високому рівні. “Він буде ще вище у поточному фінансовому році завдяки розвитку цифрових послуг та нових магазинів”, – повідомив він.

Зазначається, що у 2017-2018 фінансовому році великі інвестиції в поліпшення онлайн-послуг і служб доставки, а також нові невеликі магазини в центрі міста знизили прибуток Ingka на 26%.

За словами Джеспера Бродіна, Ingka має намір цього року розповсюдити новий додаток для купівлі, який було перевірено у Франції та Нідерландах, на всіх своїх 30 ринках.

Нагадаємо, у травні венчурний підрозділ Ingka Group (холдинг, який контролює 90% IKEA) інвестував у індійський стартап Livspace.

А ще IKEA оголосила про свої плани щодо інвестицій у €400 млн ($448 млн) на відкриття нових магазинів у Франції, які будуть поступово з’являтися протягом трьох років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram