Думки
5 Листопада 2019
1 592

Річард Бренсон: Що б ви змінили, якби керували світом?

Засновник Virgin Group – про важливі запитання, що допоможуть запустити вашу кар’єру

“Що ж я маю робити?” — це запитання в той чи інший момент задає собі кожен підприємець. Якщо ви вирішуєте задачу з цікавістю та підходом “я можу це зробити”, це також буде питання, яке запустить вашу кар’єру. Як пише у своєму блозі засновник Virgin Group Річард Бренсон, найкращий спосіб відповісти на нього — визначити, що ви любите, а що ні.

Investory News підготували адаптований переклад цих порад.

Тож почнемо. Візьміть ручку та папір (завжди майте під рукою свій записник, адже ніколи не знаєш, коли саме наступна чудова ідея прийде до вас, і, якщо її не записати, можливо, вона швидко щезне назавжди) і дайте відповідь на наступних два запитання:

#1. Що ви любите?

Складіть список усіх речей, якими ви захоплюєтесь або які вас цікавлять. Не має значення наскільки тривіальними чи випадковими вони будуть. Навіть, якщо здається, що вони не мають жодного відношення до бізнес-ідеї. Щось з цього може перерости в ідею, яка, у свою чергу, стане вашим майбутнім бізнесом.

Тепер подивіться на свій список і подумайте: до яких галузей чи ринків він має відношення. Чи якийсь з них вже дозрів для інновацій?

Подумайте про компанії з галузей, чиї товари та послуги вам подобаються. Більшість існуючих підприємств мають певні недоліки, їхні клієнти просто чекають на появу кращої альтернативи. Незалежно від того, чи це невеликі локальні компанії, онлайн-супербренди або глобальні корпоративні гіганти, якщо вони перестали впроваджувати інновації, у вас є можливість перехопити ініціативу.

Особливо дозріли для проривів сектори, де компанії стали почуватися занадто комфортно і більше не ставлять клієнтів на перше місце.

Тому, коли виявите, що хтось вже впроваджує ідею, схожу на вашу, включайтесь у змагання, замість того, щоб відмовлятися від неї.

Оберіть конкретні приклади того, що, на вашу думку, та чи інша компанія робить блискуче, і спробуйте дізнатися, чому це так добре працює. Але, головне, шукайте сфери, де вони працюють не так добре, і працюйте над тим, що ваш стартап міг би зробити краще. Зв’яжіться з ними і поставте багато питань.

Ви здивуєтеся, дізнавшись, скільки успішних бізнесменів готові давати поради та рекомендації, адже всі вони колись були підприємцями-початківцями.

#2. Що вам не подобається?

Далі подумайте про речі, які вас дратують, бентежать або навіть гнівають. Що б ви змінили, якби керували світом? Знову ж таки, не цензуруйте свої думки: просто пишіть!

Особливо ретельно подумайте про моменти, коли ви відчули розчарування. Щоразу, коли я бачу щось, що не має сенсу, як, наприклад, низькосортний сервіс авіакомпанії, я починаю думати, як це можна покращити. Багато напрямків Virgin Group з’явилися завдяки обуренню працівників, коли інша компанія не робила щось добре.

Як клієнт, ви повинні знати, коли бізнес не виконує своїх обіцянок. Тепер, як підприємець, ви можете створити бізнес, який розв’язує ці проблеми. Якщо метою компанії є покращення життя людей, ви з більшою ймовірністю будете захоплюватися цим її призначенням.

Наступні кроки

Тепер подивіться на свої списки. Якщо нічого одразу не спадає на думку, знайдіть трохи часу, щоб подумати, що ви можете зробити з цими пунктами, щоб світ став трохи кращим.

Потім настає час для тестування ваших ідей.

Ви маєте бути сміливими та усвідомлювати, що існує безліч ризиків. Навіть найретельніше складені плани не завжди призводять до успіху, тому часто краще розмістити свій товар або послугу там, де люди могли б випробувати їх.

Поки ви перебуваєте на етапі тестування та планування, поверніться до всіх тих людей, які радили вам стати підприємцем, і запитайте, що вони вважають вашими сильними сторонами. Розкажіть їм про свої ідеї та попросіть чесних відгуків. Я також так роблю. Я завжди обговорював нові бізнес-ідеї зі своїми друзями та родиною, перш ніж передати їх юристам та інвестиційним експертам.

Нарешті, не бійтеся просити своїх близьких про підтримку. Вона вам знадобиться, і вони із задоволенням її нададуть. З їх допомогою, я впевнений, ви дуже скоро зможете назвати себе підприємцем.

Джерело: www.virgin.com

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram