Новини
12 Травня 2020
977

Річард Бренсон продасть акції у Virgin Galactic на загальну суму в $504,5 мільйона

Так мільярдер намагається врятувати бізнес, який відчуває гостру нестачу готівки на фоні пандемії

Мільярдер і засновник Virgin Group Річард Бренсон планує продаж своїх акцій у Virgin Galactic на загальну суму $504,5 млн, повідомляє Комерсант, з посиланням на заяву компанії, що подана до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США.

Видання зазначає, що таким чином Бренсон намагається врятувати свій бізнес, який відчуває гостру нестачу готівки на фоні пандемії коронавірусу COVID-19. “Virgin має намір використовувати будь-які засоби для підтримки свого бізнесу у сферах відпочинку та подорожей, який постраждав від безпрецедентного впливу COVID-19”, – йдеться в пресрелізі компанії.

У цілому мільярдер готовий продати близько 25 млн наявних в його розпорядженні акцій Virgin Galactic, що займається організацією комерційних космічних подорожей – це становить приблизно 22% від його частки у капіталі компанії.

За останніми даними, весь пакет акцій Бренсона у Virgin Galactic оцінюється в $2,32 млрд. Після публікації заяви акції компанії просіли в ціні більш ніж на 6%.

Загалом, через пандемію коронавірусу багато компаній, що входять у Virgin Group, терплять істотні збитки. Так, ще у квітні авіакомпанія Virgin Australia була змушена перейти під зовнішнє управління. Серйозні проблеми відчуває й Virgin Atlantic, яка минулого тижня оголосила про скорочення третини своїх співробітників.

Нагадаємо, наприкінці жовтня минулого року, акції компанії британського підприємця Річарда Бренсона Virgin Galactic почали торгуватися на Нью-Йоркській біржі (NYSE).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram