Думки
25 Лютого 2020
1 260

Річард Бренсон: Не здавайтеся, ледве спробувавши щось нове

П’ять порад для отримання нового досвіду від засновника Virgin Group

Нещодавно у своєму блозі засновник Virgin Group мільярдер Річард Бренсон оголосив, що 2020-й буде роком, коли кожен має спробувати щось нове. А згодом написав поради, як втілити це у життя. Investory News підготували адаптований переклад цього допису.

#1. Не бійтеся. Страх заважає людям робити безліч речей. Не бійтеся спілкуватися з незнайомцями або спробувати нову навичку. Вони, напевно, теж нервують, і якщо ви докладете зусиль, люди часто дивуватимуть вас теплою зустріччю. Коли ви робите щось вперше, будь-що виглядає дещо дивним. Але чим більше незнайомців ви зустрічатимете, тим комфортніше почнете почуватися (або ж, як і я, ви знайдете способи посміятися над ситуацією!)

#2. Якщо ви не впевнені, що хочете спробувати, почніть з малого (ви все ще можете мріяти про велике). Перед вами відкриється багато варіантів. Підіть до бібліотеки, перегляньте кулінарну книгу і спробуйте втілити кілька рецептів або візьміть книгу в жанрі, який ви ніколи не читали б.

#3. Спробуйте волонтерство — навіть кілька годин вашого часу дійсно можуть комусь допомогти, а ви зможете дізнатися щось нове в процесі. Спробуйте новий вид спорту або хоча б погуляйте в новому місці. Відновіть контакти з людиною, з якою давно розійшлися. У всіх нас дуже насичене життя і дружбу дуже легко втратити. “Знайдіться” з тим, з ким вже довго не спілкувалися і запропонуйте піти кудись, де ви ніколи не були.

#4. Ведіть щоденник. Я вірю у нотатки. Коли ви спробуєте щось нове, запишіть це. Що вам сподобалось чи навпаки? Чи породив цей досвід нові ідеї? Розвивайте це. Складіть списки речей, які ви хочете спробувати, і позначайте те, що вже зроблено.

#5. Будьте наполегливими. Не здавайтеся, ледве спробувавши. Рідко коли люди досягають успіху щойно спробувавши щось нове. Коли я намагався займатися серфінгом із Семом (син Бренсона, — Ред.), коли він взяв вільний рік перед вступом до університету, я падав більше разів, ніж можу порахувати. Запливати на великі хвилі, витрачати величезну кількість енергії просто щоб раз за разом падати з них — це важка робота. Але врешті решт вдається встояти, і яке це відчуття! Це відчуття досягнення дійсно варте того, щоб почуватися дурнуватим поки ти навчаєшся.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram