Новини
30 Березня 2022
542

рф закликає робити розрахунки між країнами СНД в юанях замість долара та євро

Частка долара в міжнародних розрахунках становить близько 80%

Фото: Xaume Olleros/Bloomberg

Країни так званої “Співдружності незалежних держав” (СНД) можуть використовувати китайський юань як валюту для взаємних розрахунків замість долара та євро, заявив перший заступник голови виконавчого комітету СНД Леонід Анфімов, пише “РБК-Україна” з посиланням на білоруське держагентство “Белта”.

“На мій погляд, цілком виправданий перехід на взаємну торгівлю між країнами СНД в національних валютах або валютах держав, які не роблять недружні дії щодо країн, що входять до співдружності. Перш за все, це юань та інші валюти, які можна використовувати як резервні замість долара та євро”, — сказав Анфімов.

У Мінську 30 березня проходить спільне засідання ради постійних повноважних представників держав-учасниць СНД.

Анфімов каже, що “епоха долара закінчилася, і ця валюта втратить свої позиції до 2025 року — якщо не суттєво, то, принаймні, буде різко ослаблено її вплив на розвиток світової економіки, до 2030 року долара як світової резервної валюти не буде”.

Зауважимо, частка долара в міжнародних розрахунках становить близько 80% і тільки зростає, а не скорочується, всупереч постійній заяві деяких країн.

Як писали раніше Investory News, російський банк ВТБ запустив валютний депозит у китайських юанях на фоні заборони центробанку Росії видавати росіянам понад $10 тис. із депозитів та рахунків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram