Новини
10 Лютого 2022
636

Режисер фільмів “Володар кілець” став найоплачуванішим діячем шоубізнесу

Минулого року Пітер Джексон заробив $580 мільйонів

Фото: warnerbros.com

Американський Forbes представив новий рейтинг найоплачуваніших діячів шоубізнесу. За словами видання, майже половина зі списку 25 найоплачуваніших музикантів, акторів, режисерів або продюсерів “забезпечила собі місце в рейтингу, позбавившись частини власних студій, компаній або музичних каталогів”.

Лідером рейтингу став режисер “Володаря кілець” Пітер Джексон. У листопаді 2021 року він продав частину своєї студії Weta Digital, яка займається візуальними ефектами, компанії Unity Software за $1,6 млрд, заробивши $580 млн. Угода зробила Джексона третім режисером-мільярдером в історії після Спілберга та Джорджа Лукаса.

Друге місце списку посів музикант Брюс Спрінгстін. У грудні минулого року він продав майстер-записи та права на реліз усієї записаної ним музики, враховуючи 11 мультиплатинових альбомів, компанії Sony Music майже за $500 млн. Усього заробіток музиканта за рік Forbes оцінив у $435 млн.

Першу трійку рейтингу закриває Jay-Z, який заробив $340 млн завдяки продажу частки акцій у музичному стрімінгу Tidal та бренді шампанського Armand de Brignac.

Проте Спрінгстін та Jay-Z не єдині музиканти у першій десятці рейтингу. У списку також представлені Каньє Вест ($235 млн), Пол Саймон ($200 млн), Райан Теддер ($160 млн) та Боб Ділан ($130 млн).

Продаж прав на використання контенту забезпечив місце в рейтингу і творцям “Південного парку” Метту Стоуну та Трею Паркеру, які посіли шостий рядок у списку, заробивши 2021 року $210 млн. Автори мультсеріалу уклали угоду зі стрімінгом Viacom на показ проєкту.

Найбільш оплачуваною жінкою в індустрії розваг стала Різ Візерспун, яка посіла дванадцятий рядок рейтингу після того, як у серпні минулого року продала частину своєї продюсерської студії Hello Sunshine приватної інвестиційної компанії Blackstone за $900 млн і заробила $150 млн.

Нагадаємо, минулого року змінився лідер у рейтингу знаменитостей, що померли. Майкл Джексон вперше за вісім років опинився не на першій сходинці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram