Новини
12 Червня 2020
932

Reuters: У Великій Британії збільшать податки багатим

Цього фінансового року країна отримає дефіцит бюджету в розмірі £133 мільярдів

Міністерство фінансів Великої Британії обговорює з найбільшими приватними банками та компаніями з управління активами можливість збільшити податки для багатих громадян, повідомляє Reuters з посиланням на кілька джерел банківського сектора королівства.

За їхньою інформацією, відомство також розглядає можливість залучення заможних англійців до виділення коштів, на які держава надавала пакети допомоги у зв’язку з коронавірусом. Чиновники шукають варіанти поповнення виснаженої державної скарбниці, повідомив агенції високопоставлений банкір.

Як зазначає Reuters, через додаткові витрати й скорочення податків, викликаних пандемією, в цьому фінансовому році Велика Британія отримає дефіцит бюджету в розмірі £133 млрд ($167,46 млрд).

Уряд зважує, чи варто британським багатіям, які за деякими мірками стали ще багатшими під час пандемії, в той час як багато громадян з низьким доходом мають великі труднощі, перераховувати державі більше грошей, щоб покрити дефіцит бюджету, зазначає агенція.

Економісти вважають, що уряд може поповнити казну коштом підвищення податків на заощадження та приріст капіталу, податку на додану вартість (ПДВ) або податку на майно.

Деякі банкіри вважають, що британський уряд зацікавлений в тому, щоб спонукати заможних бізнесменів купувати держоблігації або інвестувати у стартапи.

“Уряд контролює всі аспекти податкової системи. Виходячи з нинішньої кризи, ми будемо оцінювати економіку та державні фінанси, й приймати відповідні рішення”, — заявив представник казначейства Великої Британії.

За даними Університету Джонса Хопкінса, Велика Британія за кількістю хворих COVID-19 знаходиться на четвертому місці у світі. На сьогодні в країні виявлено 292,854 тис. випадків захворювання коронавірусною інфекцією, з них 41,364 тис. випадків закінчилися летальним результатом.

Нагадаємо, британський уряд провів у середу, 20 травня, емісію трирічних держоблігацій на £3,75 млрд ($4,6 млрд). Так, на аукціоні були розміщені папери з прибутковістю мінус 0,007%, мінус 0,003% (трирічні) і 0,001%. Це перший випуск довгострокових держоблігацій з негативною прибутковістю.

Як писали раніше Investory News, введення масштабних та швидких заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу привели до серйозного скорочення світової економіки, яке може скласти 5,2%. Це найглибший спад в економіці з часів Другої світової війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram