Новини
30 Вересня 2019
1 212

Реорганізують бізнес: Мережа магазинів Forever 21 подала заяву про банкрутство

Компанія закриє декілька магазинів у США

Американська мережа магазинів одягу Forever 21 подала заяву про банкрутство. Такий крок дозволить продовжити роботу магазинів мережі у звичайному режимі в той час, як компанія проводитиме реорганізацію бізнесу аби повернутися до прибутковості та зосередитися на створенні нової продукції. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті компанії.

“Це не означає, що ми йдемо з бізнесу. Навпаки, подача заяви про захист від банкрутства – це навмисний та рішучий крок, що дозволяє нам успішно рухатися в майбутньому”, – заявили у Forever 21.

І додали, що наразі планується закриття декількох магазинів у США. Рішення про те, яких саме крамниць це торкнеться буде прийняте тільки після закінчення перемовин з орендодавцями.

“Ми очікуємо, що багато магазинів залишаться відкритими й працюватимуть у звичайному режимі. До того ж ми не виходитимемо з ринків у США”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначали раніше співрозмовники Bloomberg, процедура банкрутства може допомогти Forever 21 позбутися збиткових магазинів і рекапіталізувати бізнес. Попри це видання зазначає, що для деяких торгових центрів банкрутство ритейлера може стати проблемою, оскільки він є одним з найбільших орендарів площ.

Однак у компанії впевнені, що таке рішення – правильний шлях для довгострокового здоров’я бізнесу. “Після того як ми завершимо реорганізацію, Forever 21 стане сильнішою та життєздатнішою компанією, яка зможе процвітати протягом багатьох років”, – зазначається у повідомленні.

Бренд Forever 21 було засновано в 1984 році. Наразі це одна з найбільших мереж одягу у світі, в яку входить понад 800 магазинів у США, Європі, Азії та Латинській Америці.

У кінці травня Investory News писали, що британський Marks & Spencer (M&S) має намір закрити ще 110 магазинів після оголошення про те, що його річний прибуток упав на 10%.

А ще раніше стало відомо, що французький бренд Sonia Rykiel також оголосив про банкрутство та реорганізацію компанії, закрив відразу кілька магазинів, включаючи нью-йоркський та лондонський бутики й розпочав пошук покупця.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram