Новини
27 Березня 2019
1 002

Renault розглядає можливість злиття з Fiat Chrysler

Переговори про злиття з Fiat Chrysler велися два-три роки тому, однак французький уряд відкинув таку пропозицію

Французький автоконцерн Renault у найближчі 12 місяців має намір відновити  переговори з японським Nissan про злиття, а потім планує об’єднатися в єдину компанію ще з одним автовиробником, швидше за все, з італійсько-американським Fiat Chrysler. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерела, знайомі з планами автоконцерну.

Колишній керівник альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi Карлос Гон, за даними співрозмовників видання, вів переговори про злиття з Fiat Chrysler два-три роки тому. Однак пропозиція була відкинута через протидію французького уряду.

“Подібна стратегія свідчить про повернення Renault до зухвалих планів, які підтримував колишній керівник альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi Карлос Гон, затриманий в Японії за підозрою в податкових злочинах. Мета подібних злиттів – об’єднання бізнесу в боротьбі за світове панування з такими компаніями, як Volkswagen і Toyota Motor “, – пише видання.

У минулому фінансовому році (тривав 1 квітня 2017 р. по 31 березня 2018 р.) Toyota реалізувала по всьому світу 10,38 млн автомобілів, поступившись за цим показником німецькій корпорації Volkswagen, а також японсько-французькому альянсу Nissan – Renault – Mitsubishi.

До кінця 2019 р. альянс Nissan – Renault – Mitsubishi має намір, за інформацією джерел, також оголосити про новий стратегічний план, який дозволить скорегувати нинішні цілі з випуску автомобілів. Раніше члени альянсу планували довести до 2022 р. продажі автомобілів до 14 млн на рік.

Як відомо, Карлос Гон і колишній член ради директорів Nissan Грег Келлі були заарештовані 19 листопада 2018 р. за підозрою в порушенні японського фінансового законодавства. Йшлося про те, що Гон міг за сприяння Келлі приховати справжні розміри своєї винагороди в якості голови ради директорів Nissan в 2010-2015 рр.

Нагадаємо, Nissan і Renault найняли французьку аудиторську компанію Mazars для розслідування можливих порушень в їх альянсі. Співпраця з французьким аудитором – це ознака того, що партнери просуваються вперед в спільному розслідуванні після арешту Карлоса Гона.

Також японський автоконцерн Nissan ухвалив рішення припинити продажі автомобілів марки Infinity в Західній Європі. Nissan обіцяла зробити все можливе, щоб ті, хто потрапляє під скорочення змогли зберегти свої робочі місця.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram