Новини
4 Вересня 2020
847

Рекорд SpaceX: За останній місяць компанія запустила 180 супутників

Це більше, ніж будь-хто за всю історію

3 вересня SpaceX Ілона Маска вивела на орбіту 60 нових супутників Starlink. За останній місяць SpaceX запустила всього 180 апаратів – більше, ніж будь-яка інша компанія за всю історію, повідомляє Business Insider.

“Це 12-й вивід на орбіту групи супутників Starlink, починаючи з травня 2019 року”, – йдеться у повідомленні. Ракету-носій Falcon 9 запустили з космодрому на мисі Канаверал. Через вісім хвилин перша ступінь ракети успішно приземлилася на плавучу платформу Of Course I Still Love You.

У SpaceX підтвердили, що всі 60 супутників успішно вийшли на орбіту. Таким чином, компанія побила світовий рекорд за швидкістю запуску космічних апаратів. Попередня партія з 58 супутників Starlink була запущена 18 серпня. “На даний час на орбіті Землі знаходяться 650 космічних апаратів SpaceX, – зазначає видання. – Ще два запуски заплановані на вересень”.

Додається, що для того аби забезпечити доступ до надшвидкісного інтернету, компанія планує вивести на орбіту ще 42 тис. супутників Starlink. Загальна сума інвестицій для реалізації проєкту оцінюється у $10 млрд.

Аналогічні програми розробляють й інші компанії. Наприклад, британська OneWeb, яка встигла вивести на орбіту 74 супутники, або американська Amazon, яка отримала дозвіл на запуск 3,2 тис. супутників Kuiper від Федеральної комісії зі зв’язку США (FCC).

Раніше Investory News писали, що американська компанія SpaceX планує перетворити підрозділ, що займається проєктом Starlink для забезпечення високошвидкісного доступу в інтернет, в самостійну компанію та здійснити в майбутньому первинне публічне розміщення її акцій (IPO).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram