Мiста
26 Травня 2020
4 132

Рейтинг міст-2020: Найуспішніші мери України

Найбагатші міста-мільйонери поступаються обласним центрам

На фото: Вінниця

Шостий рік поспіль Вінниця залишається лідером серед обласних центрів за рівнем задоволеності мешканцями якістю 22 сфер і послуг. За даними опитування, місто отримало індекс у 3,5 бали, свідчать дані Всеукраїнського муніципального опитування соціологічної групи “Рейтинг”.

Причому результат покращився у порівнянні з минулим дослідженням. Також вінничани найбільше задоволені можливостями міста, а понад 90% респондентів пишаються ним.

Друге місце — за Івано-Франківськом, третє — за Черніговом. До п’ятірки перших також потрапили Хмельницький та Харків.

Опитування, яке проводилось на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), є цілісним та комплексним інструментом для систематичного відстежування ключових індикаторів розвитку міст, спостереження трендів, потенційних змін, дає всебічний аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.

Також, згідно з опитуванням, міським головою найбільше задоволені у Хмельницькому, Івано-Франківську, Чернігові, Винниці, Харкові та Маріуполі.

Цьогорічне муніципальне опитування було проведено у період з 25 січня по 17 лютого у 24 містах України (Київ та усі обласні центри, в Донецькій області — Маріуполь, в Луганській — Сєвєродонецьк, в Криму дослідження не проводилося).

Загальна кількість проведених інтерв’ю — 19 200 (по 800 у кожному місті). Вибірка є репрезентативною для населення міст по віку і по статі. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.

Цьогорічне муніципальне опитування, яке було проведено у період з 25 січня по 17 лютого, досліджувало настрої мешканців міжобласних центрів щодо:

• Оцінки якості обслуговування та послуг;
• Оцінки рівня можливостей у місті;
• Взаємодії з установами місцевого самоврядування;
• Оцінки діяльності державних та недержавних інституцій;
• Сфери муніципального розвитку;
• Електоральних симпатій та мотивів електорального вибору;
• Міграційних настроїв жителів міст;
• Ідентичності міст.

Детальніше можна ознайомится із рейтингом тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram