Новини
7 Лютого 2022
1 629

Рейтинг країн з експорту, імпорту та споживання вина

Світовий ринок вина поступово виходить на допандемічний рівень

Всупереч неврожаю останніх років, які призвели до падіння виробництва вина на кілька десятків мільйонів гектолітрів (гл), світова винна галузь намагається поступово прийти до тями, пише Finance.ua.

Згідно з даними Міжнародної організації виноградарства та виноробства (OIV), за 2020 рік у трійку лідерів експорту увійшли такі країни як Італія, що експортувала майже 21 млн гл цього напою, Іспанія (20,2 млн гл) та Франція з показником у 13,6 млн гл.

Перебуваючи серед лідерів експорту, жителі Апеннінського півострова примудряються ще й майже повністю забезпечити вином власні чималі потреби — Італія розташувалася на третьому місці у світі за рівнем споживання вина (24,5 млн гл). Їх змогло обігнати лише багатомільйонне населення США, яке приймає “на душу” майже на 10 млн гл більше, і споконвічні любителі вина — французи (24,7 млн ​​гл).

До п’ятірки світових експортерів також увійшли Чилі (8,5 млн гл) та Австралія (7,5 млн гл). Розміри експорту п’ятірки країн, куди входять Аргентина, США, Південна Африка, Німеччина і Португалія, набагато скромніші й коливаються в межах 3-4 млн гл.

В Україні у 2020 році було виготовлено всього 1,2 гл вина. Натомість було поставлено історичний рекорд з імпорту. Всього було ввезено вин на загальну суму $179,3 млн. Вважається, що на одного українця припадає 2,68 л вина на рік, і ця цифра поступово зростає.

Як писали раніше Investory News, Україна опинилася на 35 місці серед 39 європейських країн за рівнем споживання алкоголю. Хоча в статистиці не враховане споживання нелегального алкоголю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram