Новини
7 Листопада 2019
1 689

Рейтинг китайських мільярдерів: Джек Ма став найбагатшим бізнесменом року

Його статки було оцінено у $38,2 мільярда

У рейтингу найбагатших бізнесменів Китаю цього року перше місце зайняв мільярдер Джек Ма, засновник та колишній глава компанії Alibaba. Його статки на момент складання рейтингу було оцінено у $38,2 млрд, повідомляє Forbes.

Зазначається, що на початку року, коли вийшов рейтинг найбагатших людей світу, засновник інтернет-гіганта був тільки другим у списку найбагатших у себе на батьківщині. Загалом, у порівнянні з аналогічним рейтингом минулого року, капітал Ма виріс на $3,6 млрд.

Друге місце, як і рік тому, зайняв Ма Хуатен, засновник компанії Tencent Holdings – його статки Forbes оцінив у $36 млрд (що на $3,2 млрд більше, ніж роком раніше).

“При цьому Ма Хуатен був попереду Джека Ма у рейтингу найбагатших бізнесменів світу за версією Forbes, який публікувався у березні”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується глобального списку мільярдерів, то в ньому обидва бізнесмени розташувалися один за одним: Ма Хуат зайняв 20-е місце (на той момент його капітал оцінювався у $38,8 млрд), а Джек Ма – 21-е ($37,3 млрд).

Нагадаємо, у вересні Джек Ма добровільно пішов у відставку з поста голови ради директорів Alibaba. За 20 років він зробив компанію найдорожчою у Китаї. Після відходу на пенсію мільярдер планував повернутися до роботи, з якої починав кар’єру – знову стати вчителем.

Про історію успіху та погляди на життя людини, яка познайомила Китай з онлайн-торгівлею, можна прочитати в матеріаліInvestory News Правила бізнесу Джека Ма: Витративши все своє життя на роботу, ви пошкодуєте, але буде вже пізно”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram