Новини
22 Червня 2019
1 109

Рейтинг Glassdoor: 100 найкращих СЕО за версією співробітників

Серед американців найкращим визначено Пата Гелсингера – керівника VMware. Серед французів – Жан Пол Агона, гендиректора L’Oréal Group

Один із найбільших у світі сайтів з працевлаштування та підбору персоналу Glassdoor оголосив переможців щорічної премії Employe’s Choice Awards.

100 кращих СЕО було визначено за результатами голосування співробітників американських компаній. Крім американського рейтингу, є також версії для Великобританії – визначено ТОП-50, Канади – ТОП-25 й 10 найкращих керівників Німеччини та Франції. Про це повідомляється на сайті Glassdoor.

Як зазначається, перше місце у новому американському огляді посів Пат Гелсингер, глава VMware – компанії, що розробляє програмне забезпечення. “Його роботу схвалили 99% колег”, – зазначають аналітики рейтингу.

З новачків списку виділяють двох керівників Salesforce: Марка Бенніофа і Кейта Блока, які посіли 17 місце.

Серед найвідоміших: гендиректор Google Inc. Сундар Пічаї опинився на 46-му місці, СЕО Apple Тім Кук – на 69 місці, Марк Цукерберг – на 55-му, глава PayPal Ден Шульман – на 34-му, а гендиректор Visa Альфред Келлі – на 90 місці.

До речі, як зазначає портал Fast Company, за час існування рейтингу лише два керівники жодного разу не покидали першу сотню кращих: це Тім Кук – Apple (69 місце) і Марк Цукерберг – Facebook (55 місце).

Загалом перша десятка найкращих американських керівників виглядає наступним чином:
1. VMware – Пат Гелсінгер
2. HEB – Чарльз Батт
3. In-N-Out Burger – Лінсі Снайдер
4. T-Mobile – Джон Леджер
5. Adobe – Шантану Нарайен
6. Microsoft – Сатья Наделла
7. McKinsey & Company – Кевін Снідер
8. LinkedIn – Джефф Вейнер
9. Intuitive Surgical – Гаррі Гутхарт
10. Best Buy – Хьюберт Джоулі

У Великобританії найкращим керівником 2019 року визнано генерального директора Anglian Water, компанії, що займається водною промисловістю – Пітера Сімпсона.

“У Канаді – це Лізу Су, керівник компанії-виробника інтегрованої електроніки Advanced Micro Devices (AMD). У Німеччині – Северін Шван – генеральний директор Hoffmann-La Roche – однієї з провідних компаній світу в області фармацевтики та діагностики. У Франції Жан Пол Агон – генеральний директор L’Oréal Group – найбільшої у світі косметичної компанії”, – зазначають аналітики Glassdoor.

Як повідомляється, співробітники компаній повинні були залишити відгук про свого керівника на Glassdoor. Зокрема вони вказували рейтинговий настрій навколо вищого керівництва їх генерального директора, а також зазначали як ставляться (позитивно/негативно, чи нейтрально) щодо роботи свого CEO.

“Серед приблизно 900 тис. роботодавців, перевірених на Glassdoor, середній рейтинг схвалення СЕО становить 69%”, – йдеться у повідомленні.

Топ-менеджери Glassdoor у 2019 році були визначені за допомогою оглядів компаній, представлених їх співробітниками в період з 2 травня 2018 року й до 1 травня 2019 року. “Остаточний список складається з використанням запатентованого алгоритму Glassdoor на чолі з його Групою економічних досліджень, що враховує кількість, якість і узгодженість відгуків”, – пояснили у Glassdoor.

Як повідомив президент і головний операційний директор Glassdoor Крістіан Сазерленд-Вонг, зазначені лідери, з точки зору їх співробітників, є прикладом виняткового бачення, довіри та спілкування. “Ми можемо спостерігати, як топ-менеджери приймають рішення, з допомогою яких вдало формують свої організації, набирають і зберігають якісні кадри. Все це безпосередньо пов’язано з успіхом у бізнесі”, – зазначив він.

З повним списком кращих CEO і регіональними версіями рейтингу можна ознайомитися на сайті Glassdoor.

Нагадаємо, згідно з новим щорічним рейтингом Fortune 500, що сформовано на основі даних про виторг компанії, минулого року 500 найбільших корпорацій Америки досягли рекордних $13,7 трлн сукупного доходу. Як і минулого року першу позицію у списку посідає Walmart, на другому місці – техаський енергетичний гігант Exxon Mobil. На 3 позицію цього року перемістилася компанія Apple, яка у 2018 році мала 11 місце у списку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram