Новини
5 Червня 2020
1 535

Рейтинг Forbes: ТОП-100 найбільш високооплачуваних зірок світу

Доходи селебріті скоротилися вперше з 2016 року – за рік вдалося заробити $6,1 мільярда 

Forbes представив щорічний рейтинг 100 найбільш високооплачуваних зірок світу. Разом вони заробили $6,1 млрд до вирахування податків і гонорарів агентам, менеджерам або юристам – на $200 млн менше, ніж минулого року. Видання зазначає, що у 2021-му, швидше за все, краще не буде.

І додає, що доходи учасників рейтингу скоротилися вперше з 2016 року. “Але тоді падіння загальних доходів знаменитостей було пов’язано з “високою базою” 2015 року, коли Флойд Мейвезер і Менні Пакьяо заробили майже пів мільярда доларів за найдорожчий бій в історії боксу”, – нагадує видання.

Цього року на ситуацію вплинула пандемія COVID-19, через яку по всьому світу закрилися стадіони та були скасовані концерти. “Але навіть попри коронавірус і протести у США після вбивства Джорджа Флойда, шоу деяких зірок триває”, – зазначає видання.

Перші два рядки рейтингу зайняли Кайлі Дженнер і Каньє Уест, які за рік заробили $590 млн і $170 млн відповідно. Головне джерело доходів Каньє Уеста – це угода зі спортивним гігантом Adidas, який виробляє і продає кросівки його бренду Yeezy. Кайлі Дженнер заробила більшу частину суми під час продажу 51% свого бренду Kylie Cosmetics косметичній компанії Coty у січні.

Попри те що Кайлі Дженнер роками роздувала масштаб свого бізнесу, гроші, які вона отримала після укладення угоди, не опинилися черговим обманом. Продаж її частки в Kylie Cosmetics стала однією з найбільш прибуткових операцій, коли-небудь укладених знаменитостями.

Три стрімінгових гіганта виплатили учасникам рейтингу в цілому $300 млн. При цьому понад дві третини цієї суми знаменитостям виплатив Netflix. У число зірок, які отримали виплати від стрімінгових гігантів, увійшли Райан Рейнольдс (18-е місце, $71,5 млн), Біллі Айліш (43-е місце, $53 млн) і Джеррі Сайнфелд (46-е місце, $51 млн).

Живі концерти забезпечили кільком відомим музикантам найвищий дохід за всю кар’єру. За два роки з початку концертного туру Divide співак Ед Ширан, наприклад, заробив $776 млн і побив історичний рекорд рок-групи U2 з продажу квитків на концерти в рамках одного туру. У загальному, концерти Ширана за цей час відвідало 8,9 млн осіб.

“Проте, наступного року доходи музикантів, пов’язані з концертними турами, швидше за все, сильно скоротяться, оскільки багато зірок скасували всі концерти через пандемію. У їх число увійшли як Тейлор Свіфт (25-е місце, $63,5 млн), так і Пол Маккартні (93-е місце, $37 млн)”, – зазначає видання.

Роджер Федерер став першим тенісистом, який досяг статусу найбільш високооплачуваного спортсмена у рейтингу (3-е місце, $106,3 млн). Футболіст Кріштіану Роналду (4-е місце, $105 млн), своєю чергою став першим спортсменом, який виступає в командному виді спорту, якому вдалося заробити $1 млрд за професійну кар’єру. Японська тенісистка Наомі Осака зайняла 90-е місце в рейтингу 100 найбільш високооплачуваних зірок світу й теж поставила рекорд, заробивши $37 млн ​​– більше, ніж будь-яка інша спортсменка в історії.

Крім того, у рейтингу вперше в історії з’явився ведучий підкасту. У лютому Білл Сіммонс (13-е місце, $82,5 млн) продав свою компанію The Ringer стрімінговому гігантові Spotify за $206 млн. Ще одним новачком рейтингу став композитор Лін-Мануель Міранда (62-е місце, $45,5 млн). У лютому кіностудія Walt Disney заплатила автору культового бродвейського мюзиклу “Гамільтон” $75 млн за права на показ повнометражної версії постановки про одного з батьків-засновників США.

Загалом Лін-Мануель Міранда став одним з багатьох, хто публічно висловив свою точку зору після вбивства Джорджа Флойда. “Ми повинні відстоювати права наших співгромадян словом і справою”, – заявив композитор, який входить в число знаменитостей, що виступають за початок структурних реформ у США.

Так, Лін-Мануель Міранда став одним з 12 учасників рейтингу, які інвестували кошти в фонд Cultural Leadership Fund, створений компанією Andreessen Horowitz. Мета цього фонду – розширення інвестиційних можливостей і допомогу афроамериканців у влаштуванні на роботу в технологічні компанії.

Нагадаємо, на початку квітня Forbes назвав наймолодших десять мільярдерів віком до 30 років. А ще опублікував 34-й щорічний рейтинг найбагатших людей світу, до якого потрапила 241 жінка – на дві учасниці менше, ніж минулого року. Перше місце серед жінок-мільярдерів 2020 року, як і раніше, займає Еліс Уолтон – єдина дочка засновника Walmart Сема Уолтона зі статками в $54, 4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram