Новини
27 Травня 2020
1 159

Рейтинг: Forbes назвав найкращі компанії США у боротьбі з пандемією та її наслідками

У першій п’ятірці відразу три мобільні оператори, а з техкомпаній найвище за всіх – Alphabet

У новому рейтингу американського Forbes представлено 25 кращих американських публічних компаній за вжитими заходами в протидії пандемії коронавірусу.

“Багато з них закрили офіси та перенесли роботу в онлайн. Інші переглянули правила надання лікарняних і відпусток з догляду за хворими. Деякі збільшували зарплату або надавали бонуси. Хоча б на якийсь час головною турботою більшості корпорацій були не тільки прибуток і фінансові результати”, – пише видання.

Зазначається, що Forbes аналізував дії компаній з середини березня до 7 травня за 22 критеріями – від вимог бути присутніми на робочому місці до наявності фондів допомоги. За кожним із критеріїв виставлялися оцінки за п’ятибальною шкалою, потім вираховувався середній бал.

Так, перше місце зайняв мобільний оператор Verizon із загальним балом у 3,87 з 5 (тобто, жодна з компаній не добралася навіть до 4 за шкалою Forbes). Компанію було похвалено за “одну з найширших” кампаній з надання відпусток через хворобу серед великих роботодавців, а також за допомогу місцевим громадам.

Станом на початок травня, компанія не звільнила жодного з приблизно 135 тисяч співробітників. До кінця квітня Verizon пожертвував понад $54 млн некомерційним організаціям. Хворим на COVID-19 оператор надає відпустку, яка протягом 8 тижнів оплачується на 100%.

Друге місце зайняла роздрібна мережа Target, яка збільшила зарплати більш ніж 300 тис. співробітникам і надала оплачувану відпустку на місяць людям старше 65 років, вагітним і людям з проблемами зі здоров’ям. На третьому місці ще один оператор зв’язку – AT & T.

Відразу за першою трійкою розташувалися гіпермаркети Walmart і третій великий оператор – T-Mobile. На сьомому місці Starbucks, мережа кав’ярень пожертвувала $1 млн благодійної організації Feeding America, яка надає безкоштовне харчування, а також понад $3 млн іншим благодійним фондам. Співробітникам, які продовжили виходити на роботу, збільшили зарплату на $3 за годину, а тим, хто постав перед фінансовими труднощами запропонували гранти.

На дев’ятому місці розташувався банк JP Morgan Chase, який погодився оплатити працівникам тести на коронавірус. На 11-му місці McDonald’s, керівництво якого скоротило собі зарплати як мінімум на 25%. Компанія надала більш ніж 10 млн безкоштовних обідів працівникам громадської безпеки та охорони здоров’я загальною вартістю понад $50 млн. “При цьому в Чикаго співробітники компанії подали на неї в суд, звинувативши в нездатності забезпечити безпеку здоров’я персоналу та клієнтів”, – зазначає видання.

Найвище за всіх з найбільших технологічних компаній піднялася Alphabet, головна компанія Google. Вона не увійшла навіть до топ-15, зайнявши 16 місце з результатом 3,55 б. Компанія надала $250 млн рекламних грантів на поширення інформації про коронавірус, а загальний обсяг благодійної підтримки перевищив $800 млн. Компанія також дозволила співробітникам працювати віддалено до кінця року.

Двома рядками нижче розташувалася Apple. Forbes зазначив, що компанія добровільно закривала магазини в країнах, де починалася епідемія, але продовжувала платити зарплати. Компанія подвоювала пожертвування своїх співробітників на боротьбу з COVID-19, а власникам своєї кредитної картки дозволила не платити в березні та квітні. Також знайшла й пожертвувала понад 30 млн захисних масок медичним працівникам.

На 20-му місці опинився Ford – це найвища позиція серед автовиробників. На 23-му місці PepsiCo – вище всіх виробників продуктів харчування.

Тим часом Uber повідомив, що вирішив скоротити штат на 14% – компанію покинуть 3,7 тис. осіб. Сервіс змушений знижувати витрати на фоні пандемії, що вплинула на бізнес.

Раніше Investory News писали, що з 2095 мільярдерів світу 77 осіб вирішили поділитися своїми грошима – так, 54 мільярдери розкрили інформацію щодо частини своїх пожертв, ще 23, наприклад, співзасновник Alibaba Джозеф Цай передали на благодійність невстановлені суми або надали допомогу у вигляді медичних виробів або обладнання, вартість яких Forbes не зміг оцінити.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram