Новини
8 Квітня 2020
2 429

Рейтинг Forbes: Наймолодші десять мільярдерів віком до 30

Як свідчить рейтинг-2020, потрапити до списку найбагатших у такому віці непросто

Ілюстративне фото

У 2020 р. в глобальному рейтингу доларових мільярдерів за версією Forbes опинилося десять учасників молодше 30 років, повідомляє видання.

У цьому році в ньому всього два нових молодих мільярдера, і обидва вони — спадкоємці. З десяти учасників списку тільки троє побудували бізнес і заробили статок своїми руками. Це Джон Коллісон — засновник платіжного сервісу Stripe, Еван Шпігель — засновник програми Snapchat, який колись не зміг купити Facebook, а також 22-річна Кайлі Дженнер — як і раніше наймолодший учасник глобального рейтингу доларових мільярдерів в історії Forbes.

Статок двох мільярдерів до 30 років залишився незмінним у порівнянні з минулим роком, і тільки у Джона Коллісона він виріс майже вдвічі. Решта зазнають збитків, оскільки коронавірус вражає світову економіку та бізнес молодих.

У десятку потрапили:

• Джон Коллісон — 616 місце в рейтингу, статок $3,2 млрд, Ірландія, 29 років. Засновник і президент платіжної системи Stripe — єдиний мільярдер до 30 років, чиї статки зросли за рік, та ще й на 52,4%.

• Густав Магнар Вітзен — 908 місце в рейтингу, статок $2,3 млрд, Норвегія, 26 років. Молодий норвезький мільярдер володіє приблизно половиною компанії батька Salmar ASA — одного з найбільших виробників лосося у світі. Частку 47% батько Густав Вітзен подарував синові у 2013 р.

• Джонатан Квок — 1063 місце в рейтингу, статок $2 млрд, Гонконг, 28 років. Молодший син покійного Уолтера Квока, колишнього голови правління найбільшого в Гонконзі забудовника Sun Hung Kai Properties. Уолтер покинув цей пост у 2008 р. після корпоративного конфлікту зі своїми братами. Після його смерті у 2018 р. синам Джонатану і Джеффрі відійшла компанія Empire Group Holdings, яку батько створив після того, як пішов з Sun Hung Kai Properties.

• Еван Шпігель — 1135 місце в рейтингу, статок $1,9 млрд, США, 29 років. У порівнянні з іншими молодими мільярдерами засновник Snapchat втратив трохи. Його статок у порівнянні з 2019 р. скоротився всього на 9,5% ($200 млн).

• Олександра Андресен — 1851 місце в рейтингу, статок $1,1 млрд, Норвегія, 23 роки. Олександра та її старша сестра Катаріна — спадкоємиці засновника інвесткомпанії Ferd Йохана Андресена. Дівчата увійшли в глобальний список мільярдерів після того, як батько передав їм по 42% в компанії. Однак, компанією як і раніше управляє Андресен-старший, який зберіг у ній 70% голосів завдяки системі акцій двох класів.

На фото: Олександра та Катаріна (праворуч) Андресен

• Катаріна Андресен — 1851 місце в рейтингу, стато $1,1 млрд, Норвегія, 24 роки. Катаріна також володіє 42% в інвестиційній компанії батька Ferd. Ferd — активний гравець на Норвезької фондовій біржі, управляє декількома хеджфондом. Компанія займається і прямими інвестиціями.

• Педро де Годой Буено — 1851 місце в рейтингу, статок $1,1 млрд, Бразилія, 29 років. Педро — новачок глобального рейтингу мільярдерів. Його батько Едсон де Годой Буено — найбагатший бразильський мільярдер у галузі охорони здоров’я — помер у 2017 р. Він володів частками та акціями відразу в декількох компаніях, зокрема в DASA — найбільшої мережі медичних діагностичних лабораторій в Латинській Америці. Педро успадкував статок батька і тепер очолює DASA.

• Кайлі Дженнер — 1990 місце в рейтингу, статок $1 млрд, США, 22 роки. Торішня дебютантка глобального рейтингу мільярдерів вона зберігає свої позиції в списку і в цьому році. У 21 рік молодша з клану Кардашьян-Дженнер стала мільярдером, обійшовши навіть Марка Цукерберга, який потрапив в список Forbes у 23 роки. У листопаді 2019 р. стало відомо, що Дженнер продає 51% своєї косметичної компанії Kylie Cosmetics за $600 млн корпорації Coty, що виробляє косметику під брендом Max Factor.

• Людвіг Теодор Браун — 1990 місце в рейтингу, статок $1 млрд, Німеччина, 29 років. Йому належить 10% компанії з виробництва медичного обладнання B. Braun Melsungen. Фірма починала в 1839 р. як аптека і продавала рослинні ліки. Батько Людвіга Теодора, Людвіг Георг Браун, прийняв кермо влади в 1977 р., коли річний обсяг продажів компанії становив лише $24 млн (зараз близько $8 млрд).

• Ліза Дракселмайер — 1990 місце в рейтингу, статок $1 млрд, Німеччина, 29 років. Ліза — спадкоємиця династії, якій належать заводи з виробництва автозапчастин. ЇЇ батько Фріц Дракселмайер пішов з поста гендиректора компанії Draexlmaier у 2019 р., але як і раніше входить до ради директорів. Крім того, разом з Лізою вони є co-CEO Fritz Draexlmaier Holding GmbH, єдиним власником якого тепер є Ліза.

Нагадаємо, статок президента США Дональда Трампа за місяць скоротився на $1 млрд. Нині на рахунках президента зберігається $160 млн готівкою.

Як писали раніше Investory News, статки 100 найбагатших людей світу за лютий-березень 2020 р. скоротилися в цілому на $408 млрд через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19. Найбільших втрат зазнав Бернар Арно — близько $30 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram