Новини
27 Грудня 2019
2 351

Рейтинг-2019: Топ Facebook-сторінок українських ритейлерів і ТРЦ

Серед лідерів Rozetka, Watsons Україна, Лінія магазинів EVA, а також Forum Lviv, Ocean Plaza і Gulliver

За підсумками 2019 року найпопулярнішими Facebook-сторінками серед ритейлерів в Україні стали Rozetka, Watsons Україна і Лінія магазинів EVA, повідомляє RAU у спільному дослідженні з аналітичним сервісом Socialbakers.

Видання зазначає, що для всіх трьох рік видався більш, ніж насичений і знаковий – перша трійка подолала позначку в пів мільйона фанів.

“Відмінно показали себе за рік сторінки Алло й Антошка. Перший встиг втратити позиції в першій п’ятірці – його потіснив ювелірний бренд Kochut. Але в останній момент той надолужив згаяне, обійшовши конкурента по facebook-рейтингу, який на мить уповільнився”, – зазначається у рейтингу.

Замикають першу десятку Comfy, Intertop, JYSK і Citrus.ua. “Якщо рік тому Comfy поступався за кількістю фоловерів Цитрусові, то за останні 365 днів зміг відірватися на добру сотню тисяч шанувальників”, – пише видання.

Загалом ТОП-10 найпопулярніших Facebook-сторінок ритейлерів у грудні 2019 року виглядає так:

На 11 місці в загальному заліку цього року MOYO – плюс 50 тисяч фоловерів. За ним трохи просів Marc&André Ukraine, який під кінець року навіть втратив близько 500 фоловерів.

“Оновлене в профілі лисеня Фокстрот явно приносить ритейлеру успіх. Компанія зробила собі подарунок на Різдво і за два останніх місяці піднялася вгору відразу на два рядки рейтингу, обійшовши Colin’s і VOVK, які, у свою чергу, теж помінялися місцями. Втім роком раніше позиції останніх були плюс-мінус такі ж, а всі їх перестановки виявилися тимчасовими”, – пише видання.

І додає, що спочатку осені ніщо не віщувало, що Сільпо проб’ється у “фейсбучну двадцятку”. З жовтня FMCG-ритейлер зміг піднятися на позицію вгору, обійшовши Yves Rocher. “І вже в січні готовий позмагатися з Епіцентр К за 18-е місце рейтингу”, – зазначається у повідомленні.

Наступні 10 позицій рейтингу найпопулярніших Facebook-сторінок ритейлерів у грудні 2019 року виглядають наступним чином:

Незмінною залишається й ключова трійка у рейтингу торгово-розважальних центрів. За підсумками 2019 року, як і роком раніше, лідерство збереглося за Forum Lviv, Ocean Plaza і Gulliver.

На четвертому місці розмістився МОСТ-сити, що пробився сюди аж з дев’ятої позиції. Відразу за дніпрянами йдуть Мануфактура, Lavina Mall і Victoria Gardens зі зростанням в середньому на 20% за рік. За ними – ЦУМ і Проспект з різницею в 1 тис. фоловерів – восьме і дев’яте місце відповідно.

На екваторі Facebook-рейтингу – ТРЦ King Kross Leopolis, що підріс за рік на 30%, і Караван Outlet, які помінялися з грудня 2018 року місцями на користь першого.

“Злата Плаза обійшла трьох конкурентів по топу, але зупинилася перед ТРЦ РайON, не дотягнувши менше сотні фоловерів для фінального ривка. РайON, таким чином, ніби пустив коріння тут, адже як був роком раніше на 12-му місці, так на ньому і завершує 2019-й, попри всі баталії навколо. За ними слідує новачок року – Riviera Shopping Mall, якому вдалося піднятися до гідного 14-го місця”, – пише видання.

І додає, що нижче ситуація практично без змін, хіба що вибули Сады Победы, а City Mall, набравши близько 1500 нових фанів, опустився на 20-е місце, ставши таким, що замикає топ. “Утім на цьому місці час від часу показується SkyMall. У цілому ж останні позиції вакантні, конкуренція явно не дуже жорстка у Facebook”, – йдеться у повідомленні.

ТОП-20 Facebook-сторінок українських ТРЦ у грудні 2019 року

Нагадаємо, у травневому рейтингу найбільших за площею ритейлерів дослідницької компанії GT Partners Ukraine продовжує лідирувати Fozzy Group.

Про те, що буде ключем до роздрібного успіху в найближчому майбутньому можна прочитати в матеріалі Investory News “Ближче до людей: Навіщо інтернет-ритейлери йдуть в офлайн”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram