Новини
19 Січня 2022
676

Регулятор ЄС закликав заборонити енергомісткий режим майнінгу криптовалюти

Щорічно на видобуток біткоїну використовується більше електроенергії, ніж у всій Норвегії

Європейські регулятори повинні заборонити алгоритм Proof-of-Work (“доказ роботи”, PoW), який використовується для майнінгу біткоїнів, щоб підштовхнути галузь до використання менш енергомістких технологій видобутку криптовалюти, заявив Financial Times віцепрезидент Європейського управління з цінних паперів та ринків Ерік Теден.

Він попередив, що без втручання регуляторів значна кількість відновлюваної енергії спрямовуватиметься на майнінг, а не на зусилля із заміщення вугілля як традиційного джерела енергії. За словами Тедена, у його рідній Швеції це вже стало “національною проблемою”.

У листопаді влада Швеції заявила, що дедалі більше відновлюваної енергії спрямовується на видобуток криптовалют, тому що “соціальна користь від криптоактивів є сумнівною”.

З посиланням на підрахунки Кембридзького університету шведські регулятори зазначили, що на майнінг однієї одиниці біткоїну витрачається стільки ж енергії, скільки потрібно для проїзду електромобіля середнього розміру на відстань 1,8 млн км.

“Було б іронічно, якби енергія, що виробляється вітром вздовж довгої берегової лінії Швеції, використовувалася б для майнінгу біткоїнів”, — зазначив Теден.

Кембридзький індекс споживання електроенергії біткоїнами (Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, CBECI) свідчить, що частка майнінгу у загальному споживанні енергії у світі становить 0,6%. “Щорічно на видобуток біткоїну використовується більше електроенергії, ніж у всій Норвегії”, — пише Financial Times.

Китай 2021 року заборонив майнінг криптовалюти. Тиск на галузь спричинив відтік криптоферм з Китаю, який отримав серед криптоентузіастів назву “велика міграція майнінгу”. Частина майнерів перебралася до країн з великою кількістю вітрової та сонячної енергії, такі як Швеція та Норвегія.

Раніше Investory News писали, що подорожчання біткоїну виявилося шкідливим для навколишнього середовища, оскільки майнінг криптовалюти залишає за собою великий вуглецевий слід.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram