Новини
26 Листопада 2019
990

Regal Petroleum Новинського планує купити концерн “Укрнафтінвест”

Попередньо сторони домовилися за суму у $40 мільйонів

Британська нафтогазова компанія Regal Petroleum plc. з активами в Україні має намір придбати ПрАТ “НВК “Укрнафтінвест”, що володіє ліцензіями на розробку Білоліської й Алібейсько-Трапівської нафтогазових площ в Одеській області, йдеться у повідомленні на сайті Лондонської фондової біржі.

Зазначається, що компанія підписала меморандум про взаєморозуміння з Лідією Черниш і Bolaso Investments Limited, яким належить по 50% акцій Укрнафтінвесту.

“Regal Petroleum хоче купити 100% акцій Укрнафтінвесту. Компанія готова заплатити за них до $40 млн”, – йдеться у повідомленні.

Мажоритарним акціонером Regal Petroleum є кіпрська компанія Pelidona Services Limited з групи “Смарт-холдинг” Вадима Новинського, їй належить 82,65% акцій. Ще 6,95% акцій володіє американська інвесткомпанія Pope Asset Management.

Минулого року Regal Petroleum отримала $54,3 млн чистого прибутку, а “Укрнафтінвест” – $0,7 млн збитків.

Нагадаємо, у червні кіпрська компанія Pelidona Services Limited, яка входить в групу “Смарт-Холдинг” Вадима Новинського, збільшила свою частку в акціонерному капіталі публічної британської нафтогазової компанії Regal Petroleum plc, з 54% до 82,65%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram