Думки
22 Жовтня 2020
2 494

Радж Джана: Не ставайте підприємцем, якщо вам потрібен пасивний дохід

Засновник Javapresse Coffee Company — про переваги підприємництва

Підприємництво — не для любителів пасивного проведення часу. Воно вимагає активних зусиль.

Ставши підприємцем, я зустрічав оптимістів, які бажали займатися тим же самим. Їх головною мотивацією найчастіше було бажання отримувати пасивний і регулярний дохід.

У реальності немає ніяких гарантій, що, почавши власну справу, ви опинитеся у фінансовій безпеці й станете щомісяця заробляти собі на життя. Але підприємництво дасть вам дещо інше, і перш ніж зануритися у цю стихію, переконайтеся, що ви дійсно всього цього хочете.

Я виявив, що заняття бізнесом дає три переваги, які набагато важливіші доходу.

Відповідальність і повноваження лідера

Відмовляючись від найманої роботи, я знав, що зможу отримати від життя більше, якщо буду робити ставку на себе. Я жадав нових викликів і розумів, що результати будуть цілком залежати від моїх зусиль. Такий рівень відповідальності може лякати, однак при правильному підході він лише розширює можливості. Ви відповідаєте за своє життя, успіх бізнесу і досягнення своєї команди.

Незалежно від числа співробітників у вашій компанії, ви стаєте лідером. Ви змінюєте не тільки своє життя, а й життя інших людей — їх успіх і кар’єра залежать від вас. Часом це підвищує рівень стресу, проте ви можете реально змінити світ на краще. Це неоціненно.

Особиста свобода

Заведено вважати, що за гроші можна купити свободу. Але якщо ви коли-небудь читали книгу Тіма Ферріса “Як працювати по чотири години на тиждень” (а я настійно її рекомендую), то розумієте, що гроші можуть стати в’язницею, а не ключем до свободи.

Ставши підприємцем, ви можете планувати й оптимізувати своє життя щодня, з урахуванням своїх індивідуальних переваг. Вам подобається працювати ночами? Будь ласка. Якщо передача дрібних обов’язків на аутсорсинг підвищує вашу ефективність — так і робіть. Звичайно, раптові завдання можуть з’являтися в будь-який момент, але як і кому їх вирішувати — ви визначаєте самі. По суті, все це — теж свобода. Особливо якщо традиційний спосіб життя з його стабільністю і впорядкованістю вам не підходить.

Нескінченні можливості для зростання

Немає ніяких гарантій, що, ставши підприємцем, ви забезпечите себе постійним доходом. Але ви будете постійно зростати як в особистому, так і в професійному плані, — інакше успіху не домогтися. Займаючись бізнесом, ви можете зазнати невдачі й зіткнутися з невизначеністю. Важливо бути готовим до неприємностей і стійко їх долати.

Цей спосіб життя дійсно не для людей зі слабкими нервами. Можливо, необхідність постійного зростання не буде приносити вам задоволення, оскільки цей процес пов’язаний з відмовами й невдачами. Але якщо ви готові їм протистояти, вони не будуть так страшні.

Коли ви прагнете до саморозвитку, у вас більше можливостей для самовираження, спілкування з людьми та генерації інноваційних ідей. Все це може привести до додаткового фінансового успіху.

Але не займайтеся підприємництвом, якщо ваша єдина мета — заробити гроші. На першому місці має бути бажання отримати свободу, стати лідером і кращою версією самого себе. А гроші з’являться.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram