Новини
25 Січня 2022
640

Рада збільшила до €150 ліміт на безмитну доставку посилок з-за кордону

Податок на додану вартість стягуватиметься лише з частини вартості, що перевищує ліміт

Депутати погодилися збільшити неоподатковувану вартість посилок для фізосіб, що завозяться на митну територію України, зі €100 до €150. Таким чином, повернули норму, що діяла станом на 2019 рік, пише Укрінформ.

За законопроєкт №4278 та №4279 про внесення змін до Податкового та Митного кодексів у другому читанні та загалом проголосували 274 та 237 народних депутатів відповідно.

Так, податок на додану вартість (20%) стягуватиметься лише з частини вартості, що перевищує ліміт. Наприклад, якщо товари в посилці коштують €160 — ПДВ сплачується лише з €10.

Відповідальними за нарахування та сплату ПДВ, якщо товар надходить в Україну через поштові служби, будуть самі оператори поштового зв’язку.

Сплатити ПДВ можна буде протягом 30 днів від дня оформлення тимчасового реєстру з одночасною подачею додаткового реєстру.

Без змін залишаються правила особистого ввезення: сумарна вартість товарів, що ввозяться, до €500 (до тисячі євро в аеропортах) податком не оподатковується. Але така можливість надається лише раз на три дні.

Як писали раніше Investory News, в Україні з 1 липня 2019 року неоподатковуваний ліміт поштових посилок було зменшено з €150 до €100.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram