Новини
15 Червня 2021
628

Рада затвердила зміни в податкову угоду з Нідерландами

Збільшений обсяг ставки оподаткування відсотків — з 2% до 5%

Верховна Рада України ратифікувала Протокол про внесення змін до Конвенції між Україною та Королівством Нідерландів про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та майно, повідомляє Бізнес Цензор.

За ухвалення відповідного законопроєкту №0090 проголосувало 344 народних депутатів. Зазначений протокол було підписано ще у березні 2018 року.

Протокол передбачає оподаткування дивідендів за ставкою 5%, якщо фактичним власником дивідендів є компанія, яка володіє безпосередньо не менше ніж 20% капіталу компанії, що сплачує дивіденди та 15% — у всіх інших випадках (виключено положення про оподаткування дивідендів за ставкою 0%).

Крім того, збільшений обсяг ставки оподаткування відсотків — з 2% до 5%, встановлені ставки оподаткування роялті на рівні 5% і 10% (виключено положення про оподаткування роялті за ставкою 0%).

Протокол також враховує нову редакцію статті з обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей Сторін щодо обміну податковою інформацією.

Очікується, що після того, як документ набере чинності, вдасться запобігати ухилення від сплати податків з одночасним зменшенням тиску на законослухняних платників податків, усунути податкову дискримінацію, а також поліпшити співпрацю між податковими органами України та Нідерландів.

Раніше Investory News писали, що Україна та Данія змінили правила уникнення подвійного оподаткування.  А також було скасовано подвійне оподаткування з Туреччиною та Швейцарією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram