Новини
17 Лютого 2022
683

Рада ухвалила закон про легалізацію криптовалюти

Крім іншого в Україні буде створено Державний реєстр постачальників послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів

Верховна Рада України (ВРУ) схвалила із пропозиціями президента Володимира Зеленського закон про правове регулювання сфери віртуальних активів. Відповідний законопроєкт (№3637) загалом підтримали 272 народні депутати.

Документ визначає правовий режим віртуальних активів, учасників ринку віртуальних активів, їхні права та обов’язки, послуги з обміну віртуальних активів.

Глава держави пропонував, зокрема, віднести регулювання обігу віртуальних активів до компетенції Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, адже створення нового органу, як це було передбачено проголосованим законом, потребує значних видатків із держбюджету.

Наразі закон визначає повноваження у сфері обороту віртуальних активів як Національного банку, так і Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Крім того, згідно з документом, в Україні буде створено Державний реєстр постачальників послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів.

Очікується, що надання віртуальним активам юридичного статусу стимулюватиме розвиток нової індустрії у правовому полі держави та сприятиме зростанню надходжень до державного бюджету через податки.

“Українці зможуть токенізувати права власності та отримають судовий захист прав на віртуальні активи. А міжнародні криптобіржі легально провадитимуть діяльність на території України”, — йдеться у пояснювальній записці.

Як повідомлялося, законопроєкт №3637 “Про віртуальні активи” схвалено у першому читанні у грудні 2020 року, у другому читанні — у вересні 2021 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram