Новини
1 Квітня 2022
449

Рада схвалила закон про націоналізацію майна росіян та колаборантів

За законопроєкт проголосували 305 народних депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) на засіданні 1 квітня схвалила законопроєкт №7169, що визначає порядок націоналізації майна, яке належить громадянам росії та українцям, які публічно заперечують російсько-українську війну. Про це повідомив нардеп та перший заступник голови Податкового комітету ВРУ Ярослав Железняк.

Законопроєкт підтримали 305 парламентарів.

Схвалений закон вносить зміни до раніше ухваленого закону “Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів” і фактично розширює його дію також на:

• фізичних осіб — громадян рф;

• осіб, які не є громадянами російської федерації, але мають тісний зв’язок з агресором (мають місце проживання або займаються основною діяльністю);

• юридичні особи (їхні філії, представництва), що працюють в Україні, але бенефіціаром яких є рф;

• юрособи в Україні, у яких рф володіє прямо чи опосередковано часткою в капіталі чи є засновником/бенефіціаром.

Крім того, під дію закону можуть потрапити фізичні чи юридичні особи незалежно від громадянства та місця проживання, які публічно заперечують чи підтримують здійснення збройної агресії російської федерації проти України.

Націоналізувати також можна майно компаній та громадян, які підтримують встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України, та які не зупинили чи не припинили здійснення своєї економічної діяльності на території російської федерації в період дії воєнного стану в Україні.

Крім того, закон зазначає, що все націоналізоване майно не просто спрямують на користь держави Україна, а “в рахунок майбутньої репарації на користь України, яка зазнала агресії з боку російської федерації”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram