Новини
8 Жовтня 2021
550

Рада призначила Руслана Стефанчука спікером

“За” проголосували 261 народний депутат

Верховна Рада України (ВРУ) підтримала призначення на посаду голови парламенту Руслана Стефанчука, який раніше обіймав посаду першого віцеспікера. Відповідне рішення підтримав 261 народний депутат на пленарному засіданні.

Як пише “Інтерфакс-Україна”, перед голосуванням за кандидатуру Стефанчука на посаду спікера, народні депутати провели рейтингове голосування, яке очолив Стефанчук (257 голосів на підтримку).

Народні депутати з фракції “Європейська солідарність”, які також претендували на посаду спікера, Олексій Гончаренко і Яна Зінкевич відповідно набрали 44 і 146 голосів на підтримку.

Як раніше повідомлялося, на посаду голови Верховної Ради претендували 5 народних депутатів, однак Ярослав Железняк (фракція “Голос”) і Гео Лерос (позафракційний) у четвер зняли з розгляду свої кандидатури.

Народні депутати Верховної Ради IX скликання обирали Стефанчука першим заступником голови парламенту 29 серпня 2019 року.

Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі. Закінчив Хмельницький інститут регіонального управління та права і Технологічний університет Поділля (нині — Хмельницький національний університет). Доктор юридичних наук, професор. Член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки й техніки України. Займався адвокатською діяльністю.

Під час президентської кампанії 2019 року займався роботою експертних груп. З 2019 року — радник президента України Володимира Зеленського, представник президента у Верховній Раді.

Раніше Верховна Рада відкликала з посади голови парламенту Дмитра Разумкова, який з травня до листопада 2019 року очолював політичну партію “Слуга народу”, першим номером у списку якої був на дострокових парламентських виборах у 2019 році. Посаду спікера українського парламенту він обіймав з 29 серпня 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram