Новини
13 Травня 2020
915

Рада прийняла закон: Пільги та послаблення для бізнесу до кінця карантину

Також пропонується зменшити вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків до 200 мільйонів гривень

Верховна Рада України (ВРУ) прийняла в другому читанні й в цілому закон про збір та облік єдиного соціального внеску (щодо усунення дискримінації по колу платників, законопроект №2166), який звільняє від сплати ЄСВ фізосіб-підприємців пенсійного віку і самозайнятих у сфері науки, літератури, культури та медицини.

За відповідне рішення проголосував 321 народний депутат при необхідних 226 голосах.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект спрямований на захист як малого так і великого бізнесу від негативних наслідків, у зв’язку з невикористанням економічного потенціалу.

Крім того, в законопроекті пропонується зменшити вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків з 500 млн грн до 200 млн грн.

Депутати продовжили мораторій на перевірки та незастосування штрафів за порушення податкового законодавства з 1 березня по останній календарний день місяця, в якому завершиться карантин.

Також закон звільняє від податку на доходи фізичних осіб доплати заробітних плат задіяних у боротьбі з пандемією медпрацівників, які нараховані з 1 травня по 30 червня 2020 р.

Нагадаємо, ВРУ прийняла законопроект №2571-д (так званий “антиколомойський”), який є останньою умовою Міжнародного валютного фонду для надання фінансування Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram