Новини
15 Листопада 2019
690

Рада планує скасувати держмонополію на виробництво спирту з 2020 року

За відповідний законопроект проголосували 293 народних депутатів

Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні президентський законопроект №2300 про скасування з 1 січня 2020 р. державною монополії на виробництво спирту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За відповідний законопроект проголосували 293 народних депутатів.

Парламентарії також підтримали скорочення терміну підготовки законопроекту до другого читання.

Згідно з прийнятим документом, передбачається надання можливості суб’єктам господарювання будь-якої форми власності здійснювати діяльність з виробництва спирту за умови отримання відповідної ліцензії, а також повна лібералізація експорту спирту з України.

Крім того, передбачено, що експорт спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового зможуть здійснювати всі суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на виробництво.

При цьому наголошується, що імпорт спирту до 1 січня 2022 р. зможуть здійснювати тільки уповноважені Кабінетом Міністрів державні підприємства.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів скасував ліцензування під час імпорту й експорту спирту етилового, коньячного та плодового, етилового ректифікованого виноградного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram