Новини
1 Грудня 2020
829

Рада перенесла на 2022 рік обов’язкове застосування касових апаратів для ФОПів

“За” проголосувало 320 депутатів, “проти” — 1

Верховна Рада України (ВРУ) проголосувала за відтермінування до 1 січня 2022 р. застосування обов’язкових касових апаратів для фізосіб-підприємців, повідомляється на сайті ВРУ.

Депутати розглянули за процедурою ad-hoc і підтримали доопрацьований Податковим комітетом законопроект №4439-д про відстрочку обов’язкових касових апаратів (РРО або ПРРО) для ФОПів.

“За” проголосувало 320 депутатів, “проти” — 1, “утрималися” — 3. У парламенті домовилися підтримати законопроект усіма фракціями.

Зокрема, законопроектом вводиться:

• перенесення фіскалізації ФОП 2-4 груп на 1 січня 2022 р.;

• скасування кешбек;

• зменшення списку ризикових видів діяльності;

• прив’язка всіх лімітів до ставки мінімальної заробітної плати, зокрема ліміту фіскалізації.

Крім того, скасовуються штрафи за невідповідність готівки в касі сумі, яка зазначена в денному звіті РРО, а також за відсутність попереднього програмування товарів у РРО.

Як відомо, з 1 серпня 2020 р. набрали чинності норми про введення програмних РРО без розширення сфери їх застосування. При наявності класичного РРО бізнес не зобов’язаний переходити на програмний РРО та може користуватися ними одночасно.

Нагадаємо, сервіс відкритих даних Opendatabot став безкоштовним для всіх українських підприємців. Тепер всі необхідні сервіси можна отримати у звичайному обліковому записі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram