Новини
17 Листопада 2020
772

Рада не скасувала карантин вихідного дня

Рішення щодо пом’якшення обмежувальних заходів підтримали тільки 149 народних депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) не прийняла постанову №4381 про рекомендації скасувати карантин вихідного дня урядом. Документ підтримали 149 народних депутатів.

За проголосували 34 народних депутати від “Слуги народу”, 20 — ОПЗЖ, 20 — “ЄС”, 19 — “Батьківщини”, 14 — “За майбутнє”, 19 — “Голосу”, 17 — “Довіри” і 6 позафракційних.

Водночас проти проголосували 9 нардепів від “Слуги народу”, ще 139 — утрималися.

Кабміну планувалося рекомендувати в триденний термін пом’якшити обмеження на вихідних для ресторанів і кафе, торгово-розважальних центрів, сфери торгівлі та побутової обслуги, установ культури, спортзалів і басейнів.

Перед голосуванням голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що частковий карантин краще повного локдауну і запропонував дати уряду два-три тижні для того, щоб побачити, чи дають обмежувальні заходи результат. В результаті монобільшість не підтримала постанову.

Нагадаємо, за першу добу карантину вихідного дня, 14 листопада, Національна поліція України тимчасово зупинила роботу 1355 установ. За вихідні дні заклади громадського харчування втратили 27% обороту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram