Новини
27 Серпня 2019
874

R.I.P.: Помер колишній глава Volkswagen і онук засновника Porsche

Йому вдалося зробити компанію, що загрузла в боргах, прибутковою

Колишній голова правління і наглядової ради концерну Volkswagen (VW), Фердинанд Пієх (Ferdinand Piëch) помер у віці 82 років.

За даними видання Bild, він помер в місті Розенхайм (Баварія), куди бізнесмен у супроводі дружини Урсули приїхав на захід. В одному із ресторанів міста Пієх знепритомнів, після чого був доставлений в місцеву лікарню, де і помер.

Фердинанд Пієх народився 17 квітня 1937 р. у Відні. Він був онуком Фердинанда Порше, засновника компанії Porsche і творця автомобіля Volkswagen Käfer (“Жук”). З 1993 по 2002 рр. Пієх був головою правління Volkswagen, а потім, до 2015 р., очолював наглядову раду VW. Йому вдалося зробити компанію, яка загрузла в боргах, прибутковою.

Під впливом Пієха концерн трансформувався у підприємство, орієнтоване на різні моделі автомобілів. Він вважався одним із найбільш впливових людей у Volkswagen. Крім того, сім’ям Порше і Пієх належали 100% голосів у концерні Porsche. Зараз вони входять до ради директорів Porsche Automobil Holding, який контролює 52,2% акцій Volkswagen.

Незадовго до свого відходу з поста глави наглядової ради Volkswagen у 2015 р. Пієх дистанціювався від дій колишнього керівника концерну Мартіна Вінтеркорна (Martin Winterkorn), який вважається одним із відповідальних за маніпуляції даними з вихлопних газів (“дизельний скандал”) в автомобілях Volkswagen.

Нагадаємо, автомобільна корпорація Volkswagen AG запустила власну програму каршеринга WeShare в Берліні. Для сервісу пропонуються 1500 електромобілів e-Golf.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram