Новини
19 Червня 2019
901

Qatar Airways названа кращою авіакомпанією 2019 року

Рейтинг був складений на основі аналізу онлайн-анкет 21,65 млн пасажирів з понад 100 країн

Фото: Qatar Airways

Кращою авіакомпанією світу у 2019 р. стала Qatar Airways. Про це йдеться в глобальному рейтингу авіакомпаній World Airline Awards 2019 британської консалтингової фірми Skytrax.

Друге місце в рейтингу зайняла Singapore Airlines, яка роком раніше була на першій сходинці, а третє — японська ANA (All Nippon Airways).

У десятку кращих авіакомпаній світу увійшли також гонконгська Cathay Pacific Airways, Emirates (ОАЕ), тайванська EVA Air, Hainan Airlines (Китай), австралійська Qantas Airways, німецька Lufthansa і тайська Thai Airways.

Серед ТОП-3 кращих лоу-костів світу — AirAsia (Малайзія), британська easyJet і Norwegian (Норвегія). Найбільший бюджетник Європи Ryanair зайняв 9-е місце в загальносвітовому заліку. На останньому — німецький лоу-кост Eurowings.

Кращою авіакомпанією в Європі названа Lufthansa, в Північній Америці — Air Canada, в Південній Америці — LATAM, в Азії — Singapore Airlines, в Китаї — Hainan Airlines, на Близькому Сході — Qatar Airways, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні — Qantas Airways, в Африці — Ethiopian Airlines.

У першій трійці найчистіших авіакомпаній — EVA Air і дві японські компанії — Japan Airlines і ANA.

Фото: Laurent Fievet

Рейтинг Skytrax був складений на основі аналізу онлайн-анкет 21,65 млн пасажирів з понад 100 країн. Опитування проводилося з вересня 2018 р. по травень 2019 р. Кожен пасажир міг вказати в анкеті будь-яку авіакомпанію, яку він хотів би оцінити. Всього респонденти поділилися своїми враженнями про сервіс понад 300 авіаперевізників.

Раніше Investory News писали, що змінилося в Україні після приходу ірландського лоукостера Ryanair.

Як відомо, авіакомпанії України перевезли 2,361 млн пасажирів в першому кварталі 2019 р., що на 12% перевищило показник за аналогічний період минулого року. Пасажиропотоки аеропортів України в першому кварталі 2019 р. зросли на 21,8% до 4,417 млн осіб.

Також, авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) оголосила про старт стратегічного партнерства з американською мережею магазинів безмитної торгівлі Duty Free Americas (Флорида). Товари можна буде обирати онлайн, а от отримувати – вже на борту літака.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram