Новини
13 Березня 2020
1 366

П’ять найбільших техкомпаній втратили понад $400 мільярдів за добу

Таке падіння було сильнішим 9 березня, коли велика п’ятірка втратила в сукупності $320 мільярдів

Технологічні компанії Amazon, Apple, Alphabet, Facebook і Microsoft втратили в сукупності $416,63 млрд через пов’язану з коронавірусом волатильністю світових ринків, повідомляє CNBC.

У четвер ціна акцій Apple впала на 9,88%, Facebook — на 9,30%, Alphabet — на 8,2%, Amazon — на 7,98% та Microsoft — на 9,48%.

Ці п’ять компаній минулого місяця були основними, завдяки яким фондовий індекс компаній з найбільшою капіталізацією S& P500 в минулому місяці досяг рекордного показника.

Таке падіння було сильнішим, ніж у понеділок, 9 березня. Тоді велика п’ятірка втратила в сукупності $320 млрд, однак компанії відіграли частину з цих втрат протягом тижня.

Наслідки епідемії особливо болючі для Apple, оскільки в Китаї сконцентровані основні потужності її виробничих партнерів. В Apple вже попередили, що спалах COVID-19 негативно позначиться на виручці компанії. Аналітики Needham&Company вважають, що нормалізуватися ситуація з попитом і пропозицією може лише до червня 2020 р., що на два місяці пізніше, ніж очікувалося раніше.

Amazon, Facebook та Google відправили співробітників працювати з дому: від 34% до 76% працівників цих компаній трудяться віддалено. У Twitter також практично закрили офіси для працівників, а керівництво Apple відправило 12 тис. співробітників штаб-квартири в Каліфорнії на дистанційну роботу.

Продавці, які працюють з Amazon, розповіли CNBC, що побоюються перебоїв у доставці товарів, адже через спалах коронавірусу заводи в Китаї не працюють, запаси товарів на складах поступово закінчуються, і поповнювати їх нічим.

Google і Microsoft вже заявили про надання безкоштовних версій сервісів спільної роботи G Suite і Microsoft Teams. Так, користувачі будь-яких тарифних пакетів можуть безкоштовно організовувати телеконференції до 250 осіб.

Показники біржі Dow Jones Industrial Average впали на 10% з 2 352,60 до 21 200,62. Індекс S&P 500 опустився на 9,5%. Для обох це найгірші показники з “чорного понеділка” 1987 р.

Нагадаємо, розробник безпілотних машин Waymo (“дочка” Alphabet) повідомив про перший раунді зовнішніх інвестицій: компанія залучила $2,25 млрд від Silver Lake, Mubadala Investment Company, Canada Pension Plan Investment Board та інших, зокрема Alphabet.

Як писали раніше Investory News, Федеральна торгова комісія США (FTC) вимагає від п’яти найбільших IT-компаній — Alphabet, Amazon, Apple, Facebook і Microsoft — відзвітувати про угоди з придбання технологічних стартапів за останні 10 років. Йдеться про угоди, що не потрапляють під дію закону про злиття і поглинання на суму менш ніж $94 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram