Новини
20 Січня 2021
596

PwC: Ринки приватного капіталу в глобальному масштабі можуть зрости до 2025 року на $5,5 трильйонів

Екологія, соціальна відповідальність і корпоративне управління (ESG) стануть пріоритетними для інвесторів

За даними нового дослідження PwC, в період до 2025 року в залежності від реалізації песимістичного/оптимістичного сценарію відновлення економіки після пандемії COVID-19 очікується зростання активів під управлінням на ринках приватного капіталу — на $4,2-5,5 трлн, до $13,7 — 15 трлн.

У звіті “Кращий час для ринків приватного капіталу: нове керівництво зі створення вартості” розглядаються перспективи чотирьох переважно неліквідних класів активів, таких як приватні інвестиції (зокрема венчурний капітал), інфраструктура, нерухомість і приватні кредити, в рамках різних сценаріїв у період 2019 -2025 років.

Прогнозується значне зростання вартості ринків приватного капіталу: на $5,5 трлн (оптимістичний сценарій), $4,9 трлн (базовий сценарій) і $4,2 трлн (песимістичний сценарій) в залежності від того, як глобальна економічна кон’юнктура відреагує на спад, викликаний COVID-19.

Аналітики компанії вважають, що в разі реалізації базового сценарію до 2025 року на ринки приватного капіталу буде припадати понад 10% світових активів під управлінням.

PwC зазначає, що й до сьогодні прямі інвестиції стали популярним класом активів завдяки ширшим можливостям для придбань і реструктуризації компаній, з’явилися перспективи зростання для сегментів нерухомості, інфраструктури та приватного кредитування.

При цьому очікується, що питання охорони навколишнього середовища, соціальної відповідальності та корпоративного управління (ESG) стануть пріоритетними для інвесторів, а особлива увага приділятиметься досягненню нульового рівня вуглецевих викидів.

Як писали раніше Investory News, інвестування венчурного ринку в 2020 році зросло на 4% в річному численні — до $300 млрд. Торік був справжній бум хмарних сервісів та онлайну.

Нагадаємо, інвестиції у кліматичні технології зросли в п’ять разів швидше, ніж венчурні в цілому за період з 2013 до 2019 рр. Майже половина залучених сегментом коштів припала на ринок США та Канади — $29 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram