Новини
11 Листопада 2021
615

ПУМБ досяг попередньої угоди про купівлю АТ “Ідея Банк”

Після завершення угоди “Ідея Банк” продовжить обслуговувати клієнтів під однойменним брендом у звичайному режимі

АТ “ПУМБ” досяг домовленості щодо ключових умов придбання 100% акцій “Ідея Банку” з польською фінансовою групою Getin Holding S.A., повідомляє пресслужба “ПУМБ”.

Зазначається, що сторони планують завершити угоду до кінця 1 кварталу 2022 року, після отримання необхідних дозволів Національного банку України та Антимонопольного комітету.

“Придбання АТ “Ідея Банк” сприяє побудові ефективної та масштабованої банківської моделі з фокусом на розвиток роздрібного бізнесу, а також корпоративного бізнесу в малому та мікросегменті й повністю відповідає стратегії розвитку ПУМБ”, — зазначають у банку.

“Наша мета — синергія найсильніших сторін двох банків. З одного боку, це надійність ПУМБ, підтверджена результатами стрес-тестування НБУ, якість сервісу та експертиза в роботі з високоприбутковими сегментами ринку. З іншого боку, високий рівень компетенції Ідея Банку у роздрібному кредитуванні, сформована ресурсна база, досвід розробки власної цифрової платформи О.Банк”, — прокоментував голова правління ПУМБ Сергій Черненко.

Після завершення угоди “Ідея Банк” увійде до складу Банківської групи ПАТ “ПУМБ” як окрема юридична структура без кадрових ротацій і продовжить обслуговувати клієнтів під брендом Ідея Банк у звичайному режимі. Процес інтеграції проходитиме поетапно протягом 3-5 років.

Головний акціонер банку ПУМБ — ТОВ “СКМ Фінанс” (92,24% акціонерного капіталу), входить до інвестиційної групи компаній SCM, яка повністю належить Рінату Ахметову.

Єдиним акціонером “Ідея Банку” є фінансова група Getin Holding S.A. (Польща). За даними НБУ, на 1 вересня 2021 року за розміром загальних активів (5,6 млрд грн) Ідея Банк посідає 16 місце серед 71 чинних банків.

Банк обслуговує понад 400 тис. приватних клієнтів.

Раніше Investory News писали, що НБУ визначився з контролем над банками щодо дотримання законодавства у сфері фінпослуг. Процедура здійснюватиметься через інспекційні перевірки та безвиїзний нагляд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram