Новини
15 Вересня 2020
1 031

Prozorro Market: Уряд запустив перший державний онлайн-магазин

Маркетплейс допоможе малому та середньому бізнесу продавати свої товари державі

Кабінет Міністрів України (КМУ) прийняв постанову № 822 “Про затвердження порядку формування і використання електронного каталогу”. Цей документ регулює роботу першого державного онлайн магазину Prozorro Market і розкриває його повний потенціал для бізнесу і держави, повідомляє прес-служба КМУ.

Тепер державні замовники можуть користуватись Prozorro Market для закупівель до 200 тис. грн, а ті, що є монополістами у своїй галузі — до 1 млн грн. Раніше верхня межа була лише 50 тис. грн, що суттєво обмежувало закупівлі багатьох замовників через Prozorro Market.

Зазначається, що “маркетплейс” створений для того, аби державні та комунальні органи влади та підприємства могли без зайвих зусиль та організації тендерів купувати товари широкого вжитку: офісне приладдя, пальне, меблі, побутову хімію, комп’ютери, посуд тощо. Крім цих позицій, в Prozorro Market також продаються медичні маски, антисептики, санітарні набори та багато інших медичних товарів.

Переваги такого онлайн магазину наступні:

• економія державних коштів. Каталог показує всі цінові пропозиції в кожній групі товару, бізнес дивиться на ціни конкурентів і знижує свої;

• бізнес зможе економити час і знизити операційні витрати. Щоб потрапити в електронний каталог Prozorro Market, досить один раз пройти просту процедуру кваліфікації. Таким чином, підприємці отримують зручний канал збуту і можуть без додаткової реклами отримувати замовлення від понад 30 тис. державних установ зі всієї країни;

• гнучкі тарифи. Для підтримки, наповнення та розвитку Prozorro Market бізнес буде платити комісію, але лише в разі підписання угоди: 3% від суми договору при вартості закупівлі до 50 тис. грн, 2% — до 200 тис. грн, 1% — понад 200 тис. грн. Для державних замовників користування Prozorro Market є повністю безкоштовним.

Як писали раніше Investory News, підприємства державного концерну Укроборонпром заощадили на держзакупівлі через систему ProZorro 500 млн грн у 2019-2020 рр.

А от Укрпошта протягом 2016-2020 рр. заощадила на закупівлі через платформу ProZorro близько 1 млрд грн. Найбільше вдалося зекономити на закупівлі 2,7 тис. POS-терміналів — 8,5 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram