Новини
29 Квітня 2021
708

Провідні “колиски” українських IT-спеціалістів

На три технічних університети України припадає 20% всіх IT-випускників

Кожен п’ятий випускник IT-спеціальностей закінчив Київський політехнічний інститут (НТУУ КПІ ім. І. Сікорського), НУ “Львівська політехніка” або Харківський національний університет радіоелектроніки (ХНУРЕ). На ці три технічних університети припадає 20% всіх IT-випускників. Решту 80% готують 133 ВНЗ, повідомляє ITC з посиланням на дані дослідження компанії GlobalLogic.

Найпопулярнішим університетом є КПІ. Його закінчує 8% IT-студентів. Це говорить про хорошу технічну підготовку, яку дає університет.

За даними компанії, 36% всіх інженерів станом на 2021 рік отримали освіту в КПІ, Львівській політехніці та ХНУРЕ. З 2018 року ці університети закінчують на 10% більше фахівців компанії, що говорить про хорошу технічну підготовку, яку дають в цих університетах.

Для дослідження компанія GlobalLogic використала відкриті дані з таких джерел, як DOU, BRDO, а також внутрішню статистику.

“В Україні є сильні технічні університети, які готують відмінних фахівців. Однак їхньої кількості недостатньо, оскільки IT-галузь стрімко розвивається і тому особливо потребує висококваліфікованих кадрів”, — коментує координатор університетських програм GlobalLogic, кандидат технічних наук, доцент Євген Сакало.

Так, наприклад, близько 25% фахівців, які прийшли в GlobalLogic у 2020 році, мають досвід до одного року та почали співпрацю з компанією відразу після закінчення вишу. При цьому 43% новачків (на позиції Trainee) закінчили навчання в КПІ, ХНУРЕ та Львівській політехніці.

Нагадаємо, іноземні заклади вищої освіти зможуть відкрити свої філії в Україні. Але за умови, якщо заклади входять до найкращих світових рейтингів і при цьому посідають місце не нижче ніж 3000.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram