Новини
27 Червня 2019
948

Провалили: Український стартап Ecoisme припиняє своє існування

Кредиторам буде повернено кошти

Фото: ain.ua

Стартап Ecoisme, що розробляє сенсори економії електроенергії в будинках, оголосив про закриття, повідомляє AIN.UA.

Як зазначив співзасновник компанії Іван Пасічник, незважаючи на партнерство з великим європейським телекомом та перемоги в різних престижних стартап-конкурсах, компанії не вдалося досягти успіху.

“І це не зважаючи на наявність користувачів, які повірили в нас і оформили попередні замовлення на продукт. Зараз прийшло усвідомлення того, що ми вже перепробували все, що могли, аби побудувати компанію, запустити масове виробництво і доставити продукцію нашим користувачам”, – розповів він

Як зазначається, спочатку проект отримав інвестиції під enterprise-рішення, але керівництво зрозуміло, що так розробка буде йти повільно і є ризик, що грошей не вистачить.

“Стартап перезапустився і сконцентрувався на кінцевих споживачах і проблемі економії електроенергії. Але і цей продукт довести до масового виробництва не вдалося”, – зазначає видання.

За словами Івана Пасічника, після невдалого залучення інвестицій в Дубаї в компанії вирішили запустити еквіті-краудфандінг в Лондоні на платформі Syndycate Room.

“Але ми не досягли успіху й в цьому. Вкрай складно було переконати інвесторів вкладати кошти в компанію, у якої за останні два роки майже не було продажів”, – розповідає співзасновник.

І додає, що з лютого цього року керівництво намагалося продати компанію, що дозволило б повернути гроші покупцям і частково покрити вкладення інвесторів. “Але угода з продажу не відбулася”, – йдеться у повідомленні.

Найближчим часом компанія отримає менеджера з ліквідації, який оцінить все матеріальне та інтелектуальне майно компанії та буде координувати повернення грошей кредиторам. “Також Ecoisme домовився про знижку в 50% на енергомонітори Sense для своїх клієнтів з Америки і Канади”, – зазначає видання.

Раніше Investory News писали, що стартап Mars One з колонізації Марсу визнаний банкрутом. Проект Mars One заснували у 2012 році. Планувалось побудувати корабель та відправити людей на Марс без можливості повернутися назад. Понад 200 тис. осіб подали заявки для участі в проекті. Серед них у 2015 році було обрано 100 кандидатів. Запуск планували на 2022 рік. Пізніше його перенесли, спочатку на 2024-й, а згодом на 2026 рік.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram