Новини
17 Вересня 2019
815

Провайдера Тріолан.Мані оштрафовано на понад 3 мільярди гривень

Компанія порушувала Положення про ведення касових операцій у національній валюті

Окружний адмінсуд Києва відмовився задовольнити позов компанії ТОВ “Тріолан. Мані” до Головного управління ДФС в місті Києві про скасування податкового повідомлення-рішення, яким до провайдера за порушення Положення про ведення касових операцій у національній валюті застосований штраф у розмірі 3,7 млрд грн. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на судові матеріали справи.

Як стало відомо ДФС, компанія Тріолан.Мані переказувала кошти в гривнях через програмно-технічні комплекси самообслуговування (ПТКС) без використання реєстраторів розрахункових операцій.

За результатами податкової перевірки, проведеної 1 березня 2019 р., було встановлено, що в період з 1 січня 2016 р. по 22 лютого 2019 р. використовувалися 234 відповідних ПТКС, а обсяг операцій з приймання готівки склав 738,6 млн грн.

І хоча гроші здавалися в банк, однак в касовій книзі вони не показані, прибуткові та видаткові касові ордери на вищевказану суму не складалися, і як наслідок, зазначена сума коштів не оприбуткована.

Як писали раніше Investory News, Google погодилася виплатити штраф у розмірі €500 млн, щоб врегулювати претензії в сплаті недостатньої суми податків у Франції. Додатково компанія перерахує країні ще €465 млн в якості податків, несплачених за попередні періоди.

А виробник чіпів Qualcomm вдруге за останні півтора року оштрафований Єврокомісією. Цього разу на $272 млн. Компанія продавала продукцію за заниженою ціною аби витіснити свого конкурента — постачальника Icera.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram