Новини
26 Листопада 2019
848

Провайдер “Зеонбуд” назвав нових власників

У компанії з’явилося п’ять нових українських власників

Провайдер мережі наземного цифрового телебачення “Зеонбуд” змінив структуру власності. Про це повідомляє “Телекритика”.

Замість п’ятьох латвійців (Сергійса Нікітінса, Алісу Живалову, Андреіса Стамбуліді, Ігорса Твердовса і Вадімса Седановса) і британця (Томаса Адріана Девіда Майллза) у компанії з’явилося п’ять нових українських власників. Ними стали: Михайло Моісеєв, Ірина Аляб’єва (директор компанії), Олександр Ільющенко, Володимир Прокопенко та Олександр Шилов.

Згідно з даними аналітичного ресурсу Opendatabot, зміни у власності компанії відбулися 21 листопада.

Михайлу Моісеєву належить 1% компанії безпосередньо. Решта частки акцій розподілені в рівній мірі (по 24,75%) між іншими чотирма власниками через різні компанії, зареєстровані на Кіпрі.

Статутний фонд підприємства — 10 млн 52 тис. 500 грн.

За даними видання, один з нових власників “Зеонбуду” Олександр Ільющенко з 2010 по 2013 рр. був директором телеком-компанії “ММДС-Україна”, яка входить до холдингу СКМ Ріната Ахметова. Паралельно він був директором компанії “Ефір” — мобільного сателіта “Зеонбуду”.

Раніше “Зеонбудом” володіла кіпрська компанія Planbridge Limited, яка належала фірмам Burgerville Holdings Limited і Adisson Trading Limited та фірмі Follberg Investments Limited.

Кінцевими бенефіціарами були вказані кіпріоти Деметріс Феллас, Ренос Мічалак Янго та Дякоу Грегоріс і британець Томас Адріан Девід Майлз.

Нагадаємо, американський провайдер супутникового телебачення Dish Network Corp домовився щодо придбання активів T-Mobile US Inc. і Sprint Corp. на суму $5 млрд. Із зазначеної суми компанія заплатить $1,5 млрд за бізнес у сфері передплаченого стільникового зв’язку, а $3,5 млрд — за діапазони частот.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram