Новини
21 Листопада 2019
955

Прототип корабля Starship Ілона Маска вибухнув під час випробувань

Інцидент стався під час перевірки функціонування корабля

На фото: стоп-кадр відео

Перший повномасштабний прототип корабля Starship Mk1 компанії SpaceX вибухнув в ході випробувань на пусковому комплексі в районі Бока-Чіка (Техас, США). Про це повідомляється на сайті NASA.

Інцидент стався під час перевірки функціонування корабля при максимальному заповненні баків для метану і кисню кріогенною рідиною.

“Такий результат не став несподіванкою, оскільки метою нинішнього випробування було максимальне підвищення тиску в системах корабля”, — йдеться в заяві представників SpaceX.

Відзначається, що компанія не буде ремонтувати Starship Mk1 і відразу почне створювати більш розвинену версією Mk3.

Прототип Mk1 був представлений 29 вересня в Техасі. Корабель завдовжки 50 метрів і діаметром дев’ять метрів виготовили з легованої сталі. Його вантажність — 150 т.

Під час презентації голова SpaceX Ілон Маск заявив, що перший орбітальний політ корабля планується виконати протягом пів року. У серпні відбулися успішні випробування прототипу Starhopper, в ході якого були перевірені інженерні рішення, необхідні при будівництві Starship.

Starship — космічний корабель багаторазового використання, призначений для польотів на Марс і розрахований на 100 осіб. Як раніше неодноразово підкреслював Маск, він заснував у 2002 р. SpaceX з метою надання допомоги людству в колонізації Марса. А як тимчасовий орієнтир вирушення дослідників на Марс він називав 2022 р.

Нагадаємо, компанія SpaceX презентувала багаторазовий космічний корабель Starship. Ілон Маск наголосив, що Starship здійснить перший політ через 1-2 місяці.

Як відомо, третій квартал 2019 р. Tesla вдалося закінчити з чистим прибутком у розмірі $143 млн або 80 центів/акцію. Виторг склав $6,3 млрд, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року — $6,8 млрд,

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram