Новини
15 Жовтня 2020
923

Проти расизму: Зарплати керівників Starbucks залежатимуть від етнічного різноманіття штату компанії

До 2025 року частка меншин на корпоративному рівні повинна бути не нижчою за 30%

Американська Starbucks Corp., що володіє найбільшою у світі мережею кав’ярень, встановлюватиме топменеджерам зарплати у залежності від зростання представленості етнічних меншин у штаті, про це йдеться у повідомленні компанії.

Відповідно до цілей частка представників етнічних меншин на корпоративному рівні до 2025 року повинна бути не нижчою за 30%, серед співробітників, що займаються роздрібними продажами та виробництвом – не менше 40%.

За словами CEO Starbucks Кевіна Джонсона, компанія нестиме відповідальність на вищому рівні управління, зв’язавши створення інклюзивної та різноманітної команди з програмою винагороди топменеджерів. “Крім цього вони будуть зобов’язані проходити антидискримінаційні навчальні курси й тренінги”, – наголосив він.

За даними Starbucks, компанія наразі не досягла своїх цілей за етнічною різноманіттю на дев’яти з 14 посадових рівнів. Штат компанії у США становить приблизно 200 тисяч осіб.

Як зазначає The Wall Street Journal, мережа кав’ярень оголосила про цілі щодо збільшення представленості етнічних меншин на фоні активного обговорення цих питань в американських корпораціях після заворушень, що спалахнули влітку у США, через загибель Джорджа Флойда.

За інформацією газети, міністерство праці країни перевіряє підрядників за держконтрактами, які оголосили про конкретну мету щодо представленості етнічних меншин, оскільки влада вважає, що такі цілі аналогічні квотам і можуть привести до дискримінації білих й інших груп претендентів.

“Білий дім також заявляв, що може розірвати контракти з федеральними підрядниками у разі порушення указу, який забороняє проведення тренінгів з соціального різноманіття”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає WSJ, Starbucks є федеральним підрядником. Головний операційний директор компанії Роз Брюер зазначила, що Starbucks знає про указ, який повинен набрати чинності наступного місяця, але не відмовиться від своїх цілей і проведення тренінгів.

Видання нагадує, що у 2018 році арешт двох чорношкірих чоловіків у одній з кав’ярень Starbucks Філадельфії спровокував протести. Глава компанії тоді перепросив, а Starbucks на один день закрила всі свої кав’ярні в США для проведення антидискримінаційного тренінгу.

У червні поточного року компанія роздала співробітникам футболки зі слоганом Black Lives Matter, хоча спочатку виступала проти демонстрації на робочому місці.

Акції Starbucks у середу,14 жовтня, подешевшали на 1,3%.

Нагадаємо, у серпні компанія Starbucks відкрила в Токіо, в районі Гіндза, який знаменитий своїми ресторанами та магазинами, двоповерхову кав’ярню, де можуть комфортно працювати співробітники на фрілансери та віддаленій роботі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram