Новини
1 Грудня 2021
690

Промисловий метавсесвіт за чотири роки підніме ринок “розумного виробництва” до $540 мільярдів

Сукупний середньорічний темп зростання цього ринку у 2021-2025 роках становитиме 15,35%

Фото: Drioder

З урахуванням того, що метавсесвіт дозволить задовольнити попит на рішення для роботи з дому, симулятори різного призначення та спеціалізовані віртуальні простори, ринок “розумного виробництва” теж інтенсивно інвестуватиме в її розвиток та розробку супутніх технологій, стимулюючи власне зростання, пише TrendForce.

Згідно з прогнозами агенції, сукупний середньорічний темп зростання ринку розумного виробництва (GAGR) у 2021-2025 роках становитиме 15,35%, у 2025 році доходи досягнуть $540 млрд.

Зростання обумовлене кількома чинниками. По-перше, компанії, що використовують технології метавсесвітів, вже досягли великих успіхів. По-друге, їх використання дозволить суттєво знизити витрати на оплату праці, скоротити витрати ресурсів та час реалізації проєктів.

Технології симуляції техпроцесів стануть основою так званих “кіберфізичних систем”, що дозволяють створювати цифрові моделі реальних подій та об’єктів. Розумне виробництво дозволяє використовувати інформаційні мережеві технології та відповідні системи на всіх етапах випуску й доставки продукції.

Очікується, що можливість створення “цифрових двійників” реальних предметів стане мостом між віртуальним світом і реальністю.

Створення цифрових двійників вже пропонує Microsoft на своїй хмарній платформі, Boeing використовує їх для будівництва двигунів, Unilever — для створення симуляторів складальних ліній, що дозволяють скоротити кількість виробничих відходів, а Siemens Energy та Ericsson застосовують платформу NVIDIA Omniverse для керування віртуальними електростанціями 5G-мереж відповідно.

Цифрові двійники будуть застосовуватися для моделювання процесів у системах 5G, Wi-Fi 6, хмарних та EDGE-обчисленнях, для створення розумних сенсорів, а також в інших системах. Не залишаться поза увагою й інші розробки. Випуск промислових дронів, індустріальних роботів, систем машинного зору дозволить використовувати віртуальні об’єкти для достовірного відтворення сценаріїв у реальному світі.

Загалом швидкий розвиток AR/VR-технологій, а також інтерфейсів взаємодії людей та машин та інші фактори дозволять на першому етапі використовувати цифрових двійників та метавсесвіт для навчання співробітників, віддалену діагностику обладнання, моніторинг енергії вже в короткостроковій та середньостроковій перспективах. У цій сфері вже досягли певних успіхів компанії Rockwell, Siemens, ABB, Advantech, Ennoconn та Delta.

У довгостроковій перспективі, на думку TrendForce, окремі компанії зможуть створювати віртуальні заводи та організувати їхню сумісність та взаємодію з підприємствами інших компаній. За прогнозами TrendForce, найбільш вигідне становище в цій ніші сьогодні посідають Bosch, Schneider Electric, Haier і Foxconn.

Щобільше, раніше Investory News писали, що найближчі десятиліття метавсесвіт стане частиною світової економіки з багатотрильйонним оборотом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram