Новини
30 Червня 2020
858

Промислове виробництво в Японії впало до найнижчого рівня з 2013 року

У травні його обсяг скоротився на 8,4% у порівнянні з показником попереднього місяця

Обсяг промислового виробництва в травні впав в Японії до найнижчого рівня з січня 2013 р. під впливом різних обмежень і скорочення попиту у зв’язку з пандемією, йдеться в опублікованій у вівторок, 30 червня, доповіді уряду країни.

У травні обсяг промислового виробництва скоротився на 8,4% у порівнянні з показником попереднього місяця. Він склав 79,1% від рівня 2015 р. Одночасно число повністю безробітних в Японії в травні збільшилося на 330 тис. у порівнянні з квітнем і наблизилося до позначки 2 млн. Це найвищий показник з травня 2017 р.

У понеділок було оголошено, що обсяг продажів у роздрібній торгівлі Японії у травні скоротився на 12,3% в порівнянні з тим же місяцем рік назад через проблеми, викликані поширенням нового коронавірусу.

Найбільше зменшився збут автомобілів — на 35,2%. Майже на 35% впав обсяг виручки універмагів і супермаркетів, куди покупці побоюються ходити через страх заразитися.

На початку червня уряд країни оприлюднив прогноз, згідно з яким ВВП Японії за нинішньої економічної динаміки може скоротитися на 2,2% до кінця 2020 р. У першому кварталі падіння ВВП Японії склало 0,9% у порівнянні з четвертим кварталом минулого року.

За час пандемії в Японії було виявлено понад 19,3 тис. випадків зараження коронавірусом, 985 осіб померли, одужали понад 17 тис. тих, що заразилися. Менш як 50 пацієнтів залишаються у важкому стані в палатах інтенсивної терапії.

Як писали раніше Investory New, економіка Японії вперше за останні 4,5 роки впала в рецесію. При цьому ВВП країни у першому кварталі 2020 р. скоротився на 3,4% у річному вимірі, у зв’язку зі зниженням приватного споживання, капітальних витрат і експорту.

Також, уряд Японії планує вжити нових заходів стимулювання на $930 млрд для пом’якшення наслідків пандемії коронавірусу. Сумарно заходи підтримки складуть близько 40% ВВП країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram