Новини
5 Серпня 2019
1 094

Пролетіти над заторами: Японська NEC презентувала прототип “літаючого авто”

Японський уряд планує ввести в експлуатацію такий транспорт до 2030 року

Фото: Associated Press

Японський виробник електроніки NEC представив робочий прототип “літаючого автомобіля”, що нагадує великий безпілотник і злітає за допомогою чотирьох гвинтів, повідомляє Dailymail.

Видання зазначає, що японський уряд запланував надати людям можливість літати у таких апаратах вже до 2030 року.

В ході випробувального польоту, “літаючий автомобіль” висів над землею на висоті близько трьох метрів у гігантській клітці, з метою захисту глядачів, що були присутні на презентації у передмісті Токіо.

“Підготовчі заходи, такі як повторні перевірки машини й попередження журналістів про необхідність одягнути шоломи, зайняли більше часу, ніж дві короткі демонстрації”, – зазначає видання.

NEC входить в число понад 80 компаній-спонсорів літального апарату Cartivator, серед яких також компанії групи Toyota Motor і компанія Bandai Namco Holdings, що займається відеоіграми.

Мета розробки полягає в тому, аби забезпечити плавний перехід від водіння автомобіля до польотів. “Хоча при цьому зберігаються величезні перешкоди, такі як час автономної роботи, необхідність дотримання нормативних вимог і міркування безпеки”, – йдеться у повідомленні.

Посадові особи NEC повідомили, що їх літальний апарат був розроблений для безпілотних польотів з метою доставки, але використав технології компанії в інших операціях, таких як космічні подорожі та кібербезпека.

Крім того, у компанії пообіцяли, що безпілотники для перевезення людей будуть кращими аніж гвинтокрили, які досить дорогі в обслуговуванні, створюють багато шуму та вимагають спеціальної підготовки для пілотів. “Літаючі автомобілі можуть бути корисними навіть під час стихійних лих”, – зазначає видання.

На думку представників японської влади, країна має хороші шанси стати світовим лідером у розробці літаючих автомобілів. “Тому уряд та приватний сектор тісно співпрацюватимуть одне з одним”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що вже у 2020 році Uber планує протестувати власний сервіс літаючих таксі у Мельбурні. Тестова лінія довжиною 19 км з’єднає аеропорт з одним з торгових центрів міста.

Також цього року робочий прототип аеротаксі презентувала компанія Airbus та її найближчий конкурент – німецький стартап Lilium. Обидва виробники планують розпочати комерційні польоти до 2025 року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram