Бiзнес
10 Грудня 2020
2 493

Прогнози на 2021: Десять трендових напрямів у лого-дизайні

Тенденція наступного року припускає скоріше розробку лого з нуля, ніж правки нинішнього

Непростий для всіх 2020 рік скоро закінчиться, а це означає — час для свіжого прогнозу на наступний рік. Онлайн-сервіс Logaster, пропонує 10 трендових напрямів у лого-дизайні.

Мінімалізм залишиться потужним глобальним трендом. Складні геометричні форми стають простішими, тонкі та “поетичні” шрифти — масивнішими й точнішими, а написи — легко розпізнаваними навіть у найменшому розмірі. Оскільки велика ймовірність збереження цієї тенденції протягом кількох наступних років, є сенс орієнтуватися на неї і при створенні лого з нуля, і при внесенні правок у теперішній.

Незвичайні шрифти. Як показала практика 2020 року, використання незвичайних шрифтів у текстових логотипах — це простий і дієвий спосіб привернути увагу. Але варто зазначити, що тенденція 2021 року припускає скоріше розробку лого з нуля, ніж правки теперішнього шрифту. Виграшним рішенням може стати експеримент з формою зарубок, навмисною незграбністю, а також помірною стилізацією під рукописне або піксельне зображення.

Градієнт. Ще одним, так званим довгожителем, у списку трендів є градієнт. Він як і раніше може стати родзинкою для простих композицій. Неонова палітра так само буде актуальна, але її можна розбавити яскравими та світлими відтінками червоного, помаранчевого, зеленого та синього.

Текстові лого з відсутніми частинами букв та інших символів також залишаться в тренді у 2021 році. Додаткову оригінальність логотипам додадуть експерименти зі шрифтами. Наприклад, можна спробувати більш витончений нарис символів або пограти з відстанню між ними. Головне — не перебільшити і не піддатися прагненню виділитися на шкоду читабельності.

Візуальний ефект перекриття, що досягається шляхом накладання елементів один на одного — новий перспективний тренд. Сфера застосування широка — елементи можуть стати іконкою графічного логотипа або складовою частиною комбінованого або текстового лого. Внаслідок отриманих форм можна викликати різні відчуття — від стабільності та надійності до прагнення до розвитку і вдосконалення.

Іноді тренди повертаються. На хвилі популярності текстової деструкції друге дихання отримало і негативний простір. І хоча візуальні загадки демонструють помітну тенденцію до спрощення у порівнянні з лого дво-трирічної давності, менш цікавими і привабливими вони від цього не стають.

Тренд тонких ліній в цілому відповідає тенденції до спрощення. За винятком однієї деталі — він надає стриману витонченість. Якщо в базовому розумінні мінімалізм часто призводить до візуальної масивності лого через товсті й чіткі обриси, то використання тонких ліній дозволяє повернути композиції легкість. Нічого зайвого — ніяких вензелів, зарубок, експериментів з товщиною тощо. Тонко накреслений напис, можливо доповнений геометричною фігурою — ідеальний лого.

Незвичайне розміщення елементів. Цей тренд має на увазі розміщення елементів у шаховому порядку, по діагоналі, по колу або ще якимось нестандартним, але впорядкованим чином. В результаті може вийти провокаційний логотип, що чіпляє погляд, при цьому не викликає відчуття безладності і хаотичності.

Візуальний баланс. Якщо попередній тренд привертає увагу своєю нестандартністю і стриманим протестом проти традиційних правил, то візуальний баланс — це тріумф стійкості та рівноваги. Такі текстові та комбіновані логотипи гармонійні у всьому — від обрисів літер до їх розташування відносно один одного та інших елементів композиції. Тренд візуального балансу може стати справжнім острівцем спокою й умиротворення для тих, чий внутрішній естет обурюється при погляді на асиметричні та провокаційно недбалі логотипи.

Монограми та абревіатури. В тій чи іншій формі цей тренд весь час впливає на текстові логотипи, але у 2021 році він має всі шанси стати самостійним популярним напрямком. При цьому лого в його рамках можуть бути найрізноманітнішими — від монограм, сформованих елементів, що перекривають, або через ефект негативного простору, до цілком звичайних абревіатур з використанням оригінальних шрифтів.

У цьому списку перераховані далеко не всі ймовірні тренди 2021 року. Investory News вибрали серед них ключові, тому сподіваємося, що цей прогноз стане для багатьох надійним орієнтиром при створенні ідеального логотипа.

Джерело: Logaster

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram